Evo kolike će božićnice dobiti zaposlenici državnih tvrtki

Najveće božićnice će dobiti zaposlenici Hrvatskih cesta

Zaposleni u državnim i javnim tvrtkama ove će godine dobiti božićnice u iznosu od 1.250 kuna. Isplata božićnice zajamčena je kolektivnim ugovorima i bit će isplaćena u svim tijelima državne uprave (npr. ministarstva, središnji državni uredi) kao i javnim službama.


Što se tiče državnih tvrtki, najbolje prolaze djelatnici Hrvatskih cesta koji će dobiti najveću božićnicu – od 1.500 kuna. Zajamčeno im je to važećim kolektivnim ugovorom, kako je za Index rekla Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Malo manje će dobiti djelatnici Hrvatskih voda. Njima će biti isplaćena božićnica u visini neoporezivog iznosa od 1.250 kuna. A isto toliko će dobiti i zaposlenici Hrvatskih šuma.

Samo 50 kuna manju božićnicu dobit će u HEP-u. Oni će u skladu s odredbama Kolektivnog ugovora isplatiti božićnicu svim radnicima u iznosu od 1.200 kuna.

Neki državni zaposlenici neće dobiti božićnicu

– Hrvatske autoceste d.o.o. sukladno Kolektivnom ugovoru već su isplatile radnicima jednokratni dodatak na plaću povodom božićnih i novogodišnjih blagdana (božićnica) u neoporezivom iznosu od 1000 kuna neto uz isplatu plaće za mjesec studeni”. – stoji u odgovoru Ureda za odnose s javnošću HEP-a Indexu.

Od državnih tvrtki koje isplaćuju božićnicu, najmanje će dobiti zaposlenici HRT-a. No neće dobiti iznos u novcu, nego u bonu.– Hrvatska radiotelevizija će u 2017. godini svojim zaposlenicima isplatiti božićnicu u obliku primitka u naravi (bona) u iznosu od 200 kuna. – stoji u odgovoru HRT-a.

S druge strane neke državne tvrtke neće isplaćivati božićnice, a među njima su HŽ Putnički prijevoz i Jadrolinija, dok u Croatia Airlinesu još uvijek nije donesena odluka o eventualnoj isplati i iznosu božićnice zaposlenicima CA, piše Index.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0