Evo kako se bečka Hitna služba bori protiv znatiželjnika

Potaknuti prošlogodišnjom tragedijom, djelatnici Hitne pomoći odlučili su se obračunati sa znatiželjnicima

Porastom broja pametnih telefona i tema znatiželjnika koji snimajući i fotografirajući ometaju rad Hitne medicinske službe postala je sve aktualnija. U srpnju prošle godine u Beču je zbog toga čak došlo do smrtonosne nezgode i tada je ova problematika poprimila nevjerojatne razmjere.


Bečka je Hitna služba tu tragediju uzela kao povod za na socijalnim mrežama skrene pozornost na problem znatiželjnika. Takve osobe ozbiljno ometaju rad osoblja i ugrožavaju živote unesrećenih. Sukladno procjenama osoblje Hitne službe se u Beču prilikom svake pete nesreće nažalost suočava s ovim problemom.

Grad Beč je stoga nedavno pokrenuo kampanju kojom se želi skrenuti pozornost javnosti na upravo tu tematiku. Snimljen je video koji će biti podijeljen putem svih gradskih komunikacijskih kanala te kanala Hitne medicinske službe, ali i prikazivan u odabranim kinima.

– Od presudne je važnosti da ljudi koji vide nesreću nazovu broj Hitne pomoći i unesrećenima pruže prvu pomoć. A kada profesionalci stignu, treba im osloboditi mjesto za rad. – apelira na ljudski razum voditelj bečke Hitne medicinske službe Rainer Gottwald.

U spotu koji je objavljen na Youtubeu djelatnici Hitne pomoći se probijaju kroz gomilu znatiželjnika kako bi pomogli unesrećenoj osobi.

– Sjetite se, ovdje se radi o ljudskim životima. Mi trebamo potpunu koncentraciju, a to je moguće jedino ako radimo u miru. Znatiželjnici nas ometaju u poslu. Osim toga, ugrožavaju privatnost pacijenta. Imajte pristojnosti, držite razmak! – poručili su djelatnici bečke Hitne službe u videu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime