EUROSTAT: “Hrvati su uvjerljivo najdeblji u EU”

Što kažete na ovo?

Od svih građana EU, najdeblji su građani Hrvatske i Malte, pokazuje istraživanje Eurostata za 2019. godinu koje je objavljeno danas.


Kako se navodi, za čak 65% građana te dvije zemlje smatra se da imaju prekomjernu težinu, prenosi N1.

Najmanji postotak ljudi s prekomjernom težinom registriran je u Italiji (46%), Francuskoj (47%) i Luksemburgu (48%), ali je on i dalje blizu EU prosjeka.


Prema analizi Eurostata, 45% odraslih građana država EU održava težinu koja se smatra „normalnom“, dok se kod 53% ona smatra prevelikom; za 36% građana smatra se da imaju „prekomjernu težinu“, dok je 17% u nekoj od faza pretilosti; blagoj, teškoj ili ekstremnoj.

Pretilosti su skloniji građani u starosnoj dobi od 65 do 74 godine (66%), a u većem postotku je registrirana kod muškaraca nego kod žena.Također, EUROSTAT navodi i da se razlike u prekomjernoj težini vide i u odnosu na razinu obrazovanja, što je ta razina veća, broj prekomjerno teških se smanjuje (59% kod građana s nižim obrazovanjem, 54% kod onih sa srednjim i 44% kod visokoobrazovanih ljudi).

Slično je i kod pretilosti, građani s najnižim stupnjem obrazovanja su i najdeblji (20%), niža razina zabilježena je kod građana sa srednjim stupnjem obrazovanja (17%), dok je najmanje pretilih među visokoobrazovanim ljudima (11%).

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime