Europski servis ESTOFEX za unutrašnjost Hrvatske dao je treći, najveći stupanj upozorenja koji predviđa ova organizacija. Upozoravaju da je tijekom subote u dijelu unutrašnjosti moguće izraženo grmljavinsko nevrijeme sa snažnom tučom koja će činiti štetu.

Slično upozorenje stiglo je i od strane DHMZ-a. Hrvatski su meteorolozi, unutar sustava MeteoAlarm izdali narančasti stupanj upozorenja za unutrašnjst i sjeverni Jadran, a vezano uz mogućnost grmljavinskog nevremena. Za srednji Jadra izdan je žuti stupanj upozorenja.

DHMZ u prognozi za subotu navodi:

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, a kasno poslijepodne i navečer pljuskovi mjestimice mogu biti izraženiji. Lokalno je moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i prolazno jakim vjetrom. Sunčanije i uglavnom suho zadržat će se na jugu, a do večeri i na krajnjem istoku. Vjetar većinom slab, na Jadranu povremeno umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 26 i 31 °C, u Dalmaciji i malo viša.

U nedjelju će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Osobito su u prvom dijelu dana mogući neverini u sjevernoj i srednjoj Dalmaciji, a prolazno je moguće i jače nevrijeme. Na jugu će se zadržati suho. Jugo će slabiti, prvom će na otvorenom moru zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Zadržat će se vrlo toplo i vruće, uz pljuskove svježije.

Od ponedjeljka ponovno stabilnije uz slabu do umjerenu buru, a od srijede novo zatopljenje.1 KOMENTAR

Comments are closed.