Danas je najhladnije jutro dosadašnjeg tijeka godine. Ekstremno hladno bilo je u južnim dijelovima susjedne Bosne i Hercegovine. Čak – 22 Celzijeva stupnja izmjereno je u Prologu, nedaleko od Buškog blata. Podgradine, uz obalu Buškog blata imale su jutros – 19. Od većih naselja minimalna temperatura zraka u Livnu iznosila je – 17, Glamoču – 16, Kupresu – 15, Tomislavgradu – 9.

Vrlo hladno jutro bilo je i diljem Dalmacije, osobito u Zagori. Pri tome je u Cetinskoj krajini bilo hladnije nego u najvišim planinama.

Jutrošnje minimalne temperature zraka u Hrvatskoj i regiji (Pljusak.com)

Tako je u Sinju izmjereno – 13 stupnjeva, Muću – 12, Bisku, Dugopolju i Otoku – 11. Jutros je na Dinari bilo – 12, a na Biokovu – 11.

Ponegdje su se “debeli” minusi sasvim približili obali. U zadarskoj Zračnoj luci jutros je službeno izmjereno – 8,3°C. Drniš je mjerio – 7, Staševica kod Vrgorca – 6, Gruda u Konavlima, Skradin i Zaton – 6.

Čak – 5 stupnjeva jutros je izmjereno na Zračnoj Luci Brač, baš kao kod Blata na Korčuli! Stari Grad na Hvaru i Klis (tvrđava) mjerili su hladna – 4 stupnja, baš kao i Vid kraj Metkovića i Vodice.

Split je, ovisno od kvarta do kvarta mjerilo 0 do +1, u Žrnovnici je bilo – 1.

Već sljedeće jutro temperature će biti u umjerenom porastu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime