Ovogodišnja proslava nove godine u Ogulinu će trajati čak dva dana, a donosi tri nezaboravna događanja. Sve započinje danas u 11 sati Dječjim dočekom Nove godine u Ogulinu koji će osim bogate tombole, nastupa Ogulinskih mažoretkinja i puštanja balona lijepih želja, završiti vatrometom konfeta.

Tradicionalni doček nove godine će se održati u večernjim satima na Trgu kod golubice, gdje će nas u Novu godinu će uvesti svima dobro znani ogulinski bendovi Speen i Partyano, uz koje je uvijek dobar provod zagarantiran.

Glazbeni program započinje već u 22 sata i trajat će do dugo u noć. Sve posjetitelje očekuje pregršt dobre zabave. Cjelovečernji program dočeka će voditi svima dobro znani voditelj Radio Ogulina, i dobitnik čak 3 zlatna mikrofona, Dubravko Dragičević.

Doček nove godine se i ove godine organizira pod visokim pokroviteljstvom Grada Ogulina, te će tako sve uzvanike točno u ponoć pozdraviti gradonačelnik Dalibor Domitrović, sa svojim zamjenicima. Dođite kako bismo skupa ispratili staru godinu i dočekali novu godinu u zavičaju bajke!

Također, šestu godinu zaredom u Ogulinu će se održati novogodišnje kupanje u jezeru Sabljaci po kojem je Ogulin postao i nadaleko poznat. Svake godine se kupa sve više kupača te je ta brojka dosegla 10-ak najhrabrijih građana uz pokojeg turista i žitelje susjednih gradova, koje ne može obeshrabriti ni loše vrijeme ni hladnoća.

Tako su se pretprošle godine kupali na samo 2 stupnja u jezeru temperature svega 5 stupnjeva Celzijusa. Ideja o kupanju u jezeru je začeta one godine kada je izgorio restoran te su kupači na ovaj način željeli skrenuti pažnju na to mjesto, njegovu važnosti i značaj za grad. Idejni začetnik kupanja je Zvonko Ranogajec. Kupanje će se održati tradicionalno 1. siječnja u 12 sati, točno u podne.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime