DUGI RAT ZA BANOVINU: “Svi mještani su se angažirali, daju sve što imaju. Ponosan sam”

"Stalno radimo, mještani neprestano donose hranu i potrepštine. Među nama vlada veliko suosjećanje prema najugroženijima"Lavina dobrote za najugroženije stanovnike Sisačko-moslavačke županije pokrenuta je i u Dugom Ratu u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dalmacija.

Akcija u vatrogasnom domu pokrenuta je tijekom jučerašnjeg poslijepodneva i još uvijek traje. Svi mještani su se angažirali, donose hranu, higijenske potrepštine, odjeću – daju sve što imaju, samo da pomognu nesretnim stanovnicima Siska, Petrinje i Banovine.

– Do sada smo prikupili 15 paleta hrane i higijenskih potrepština te čak 400 velikih vreća odjeće. Odaziv je izuzetno velik i stalno radimo na razvrstavanju potrepština. U svakom trenutku nam pomaže 20-ak volontera – otkrio nam je zapovjednik DVD Dalmacija Dugi Rat Pavao Tomić.

“Odaziv mještana je ogroman, uistinu smo ugodno iznenađeni”

Ujutro će napuniti kamion koji će krenuti prema ugroženim mjestima, otkriva Tomić za Dalmaciju Danas.

– Prijevoz smo organizirali uz pomoć HVIDRA-e Omiš i Planinarskog društva “Imber”. Naš prostor doma je doslovno prepunjen, odaziv mještana je ogroman, uistinu smo ugodno iznenađeni dobrotom naših susjeda – ponosan je.

Rekao nam je u nastavku da humanitarna akcija završava večeras u 21 sat. Pozvao je mještane da još uvijek mogu doći i dati svoj doprinos.

– I dalje ćemo pratiti upute Crvenog križa. Ako bude potrebe ponovno ćemo organizirati još jednu veliku akciju. Ne sumnjam da će se i na nju odazvati veliki broj naših sumještana – zaključio je za Dalmaciju Danas Pavao Tomić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
36
Haha
0
Hagić
9
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime