Općinsko državno odvjetništvo žalit će se na današnju odluku Općinskog suda u Šibeniku kojom je ukinut istražni zatvor petnaestorici osumnjičenih za napad na Srbe u Uzdolju, potvrdila je za ŠibenikIN općinska državna odvjetnica Maja Dogan.

– Na odluku Općinskog suda u Šibeniku kojom je odbijen prijedlog za produljenje istražnog zatvora uložit ćemo žalbu nakon što zaprimimo pisani otpravak iste odluke – kazala je Dogan.

Podsjetimo, odlukom Općinskog suda u Šibeniku danas na slobodu izlazi deset osumnjičenika za napad u Uzdolju, dok je ostaloj petorici već ranije istekao istražni zatvor pa će svi oni na slobodi čekati suđenje.

Od odvjetnika jednog od osumnjičenih doznaje se i da se njegov klijent uskoro ženi, a svadbi će navodno prisustvovati još nekoliko osumnjičenih.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je 4. prosinca Općinskom sudu u Šibeniku optužnicu protiv petnaestorice hrvatskih državljana koji su 21. kolovoza u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu. Optužnica je podignuta protiv četvero 19-godišnjaka, dvojica 21-godišnjaka, četvero 23-godišnjaka, dvojice 25-godišnjaka, dvojice 29-godišnjaka i jednog 28-godišnjaka i to zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja i kaznenih djela tjelesne ozljede.

Tereti ih se da su 21. kolovoza ove godine oko 22.15 sati, zajedno i dogovorno, s više osobnih automobila došli do ugostiteljskog objekta u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos nogometne utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske, i to s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima nogometnog kluba iz Srbije.

Tereti ih se da su potom, svi maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom u rukama ušli u ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnica i osamnaest gostiju među kojima i djeca, uz razne pogrdne riječi i psovke, razbijali inventar te daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga se udaljili u nepoznatom pravcu.

Petero gostiju, među kojima i jedno dijete, zadobili su tjelesne ozljede, a šteta pričinjena vlasnici se procjenjuje na iznos od oko 25.000 kuna.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime