Društvo Marjan odgovorilo je na izjave predsjednika Gradskog vijeća Igora Stanišića, koji je prozvao udruge zbog promjene načina sanacije na području PŠ Marjan. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Nije lijepo kad predsjednik Gradskog vijeća javno iznosi neistine, odnosno laže, u pogledu aktivnosti udruga koje se bave Marjanom i koje proziva da su upravo one krive za stanje na Marjanu, jer kao da nije bilo njih tada bi ravnatelj Grubšić riješio situaciju vrlo brzo teškom mehanizacijom.

Gospodin Stanišić jako dobro zna kako je reagirala nadležna služba Splitsko-dalmatinske županije, a podsjećamo ga na riječi pročelnice Marije Vuković: – To je nečuveno, ja ću na to reagirati! Prvi put u svom životu to doživljavam, a ne radim malo. Ja nisam radila projekt, niti sam rekla da se on može konzumirati, odnosno koristiti kao podloga za izvođenje šumskih vlaka – objašnjava nam vidljivo uznemirena v.d. pročelnica.

Podsjećamo ga također da je projekt traktorskih vlaka izradila neovlaštena osoba, što je i bio razlog poništenja natječaja za izgradnju traktorskih vlaka.

Isto tako podsjećamo ga da udruge nisu dale svoju suglasnost niti za ovakvu sanaciju Marjana teškom mehanizacijom i udruge, barem Društvo Marjan je reagiralo, ali ostavimo da policija i DORH odrade svoj posao do kraja.

I pitamo se tko to ne zna što hoćemo s Marjanom. Je li možda HGS ili HDZ ili SDP ili svi skupa.

Društvo Marjan, a vjerujemo i velika većina odgovornih građana Splita, jako dobro zna što želi s Marjanom, a to je suprotno od onoga što žele oni koji glasaju protiv isključenja građevinskih područja iz Park šume Marjan.”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime