Društvo Marjan danas se oglasilo vezano uz širenje sustava javnih gradskih bicikla na područje Park šume Marjan. Pitaju se zašto još nije stigla suglasnost od strane JU Park-šuma Marjan.

Njihovo priopćenje pročitajte u nastavku:

“Dragi sugrađani, kao što već znate 21.11.2019. uputili smo prijedlog tvrtki Split parking za širenje sustava javnih gradskih bicikla na područje Park šume Marjan.

18.12.2019. postavljena je prva od šest traženih stanica koja je od prije bila u planovima Split parkinga. Stanicom na Zvončacu građani su dobili mogućnost korištenja javnih bicikla na Marjanu na relaciji Zvončac – Studentski dom na Spinutu i obratno, a preostale stanice uvrštene su u plan budućeg širenja sustava.

U ovih pet mjeseci građani su uvelike počeli koristiti navedeni sustav, pa nije rijetkost da u điru Marjanom kad je lijepo vrijeme vidite i desetke navedenih bicikli na Marjanu, ali nažalost u tih pet mjeseci Park-šuma Marjan nije se udostojila dati suglasnost za postavljanje ostalih predviđenih stanica na području Park šume Marjan.

Javna nabava za širenje sustava javnih gradskih bicikla je završena, uskoro se potpisuje i ugovor, a realizacija će sačekati neko vrijeme (max. godinu dana) dok se stanje uzrokovano pandemijom normalizira. Ukoliko JU PŠ Marjan odbije dati suglasnost svi ljubitelji Marjana ostat će zakinuti za stanice na području park-šume, a iste će bit postavljene negdje drugdje u gradu.

Očito je JU PŠ Marjan draže da se do Bena ide autima, ugrožava građane, zagađuje okoliš i nesmetano dopremaju motorne pile kojima se vrši ilegalna sječa oko ugostiteljskog objekta. Toliko o njihovim pozivima za hvatanje za zajednički štap i stvaranjem konstruktivnih lijepih priča” – priopćilo je Društvo Marjan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime