Šibenčanin Giuliano Filippi objavio je šokantan video koji svjedoči dramatičnoj situaciji u kojoj je odvodnja u novoizgrađenoj podzemnoj garaži u navodno rekonstruiranom središnjem gradskom trgu Poljani uz obližnje ceste u potpunosti podbacila. Mogli bismo zapravo reći da je direktno ugrozila živote ljudi. Da je kiša pala nekoliko minuta dulje, što bi se dogodilo?

– Mi živimo poviše ispusta, prva kuća do mora. Doživljavamo to vizualno i miomirisno. Krenuli su točno ispod naše kuće i točno vidimo što se napravilo. Tu su napravili tzv. incidentni ispust no u izradi kanalizacije nisu izdvojili kanalizaciju od oborinskih voda – ispričao je Giuliano Filippi za Morski.hr. Filippi je objavio nekoliko video materijala gdje se vidi kako fekalije ulaze zajedno s oborinskim vodama direktno pod plažu Banj u šibenskoj Crnici.

Njegov prijatelj koji se zatekao u garaži snimio je drugi šokantan video. Giuliano kaže da želi ostati anoniman zbog čega mu je video ustupio na objavu.

– To je bila prva etaža, a što je bilo na donje dvije, to samo može Bog znat. Koliko vidimo i nagib ceste su falili, pa sva voda ide u krivo, to su i vatrogasci potvrdili – kaže  Filippi koji je potvrdio da su u automobilu iz navedenog videa njegovi prijatelji, bračni par.

– Paradoksalno je da su oni u garažu zapravo ušli da bi se sklonili od krupe. I ova voda koja je naplavila garažu dogodila se zapravo u prvim minutama kiše. Možete mislit samo što je kasnije bilo – prenosi Filippi.

 

 

 

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime