Jučer je “održana” izborna skupština Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Grada Knina u svečanoj dvorani na Veleučilištu “Marko Marulić” u Kninu.

Trebao je biti izabran novi predsjednik mladeži, ali je skupština prekinuta. Kako doznaje FeralNews, aktualni predsjednik mladeži, Marko Šešo, odlučio je prekinuti sjednicu mladeži nakon što je dva puta zamolio da skupštinu napuste osobe koje nisu dio mladeži.

Predsjednik je zamolio sve koji nisu dio mladeži da napuste skupštinu pošto je glasanje tajno. Naime, prema pravilniku mladeži HDZ-a glasovanje je tajno:

“Članak 43.”

(1) Izbori za sva tijela i dužnosnike MHDZ-a obavljaju se tajnim glasovanjem, osim ako Nacionalni odbor ne odredi drukčije, a i tada samo ako broj kandidiranih odgovara broju onih koji se biraju.”

Iako je dio “nepozvanih” napustio skupštinu, dio članova koji nisu dio mladeži su odbili napustiti skupštinu, nakon čega je ista prekinuta. Kako se doznaje, radi se o pripadnicima struje odane Josipi Rimac. Među onima koji nisu u mladeži, ali su bili prisutni su Josipa Rimac, Josip Bebek, Slaven Ivić.

Kako doznaje portal FeralNews, svima je rečeno da napuste skupštinu pošto je glasanje tajno, a nisu članovi mladeži. Iako je dio napustio skupštinu, dio je ipak odlučio ostati nakon čega je prekinuta skupština.

Danas je HDZ trebao odabrani novog predsjednika mladeži, odabir je bio između Luke Rašića te Ante Dujića. Kako je skupština raspuštena, glasanje nije održano te je još uvijek aktualni predsjednik Marko Šešo.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime