Dragan Kovačević danas izlazi na slobodu

"Vjerojatno nije u takvom stanju da bi mogao nešto reći. Naša obrana će početi sada" - rekao je njegov odvjetnik


Tijekom dana se očekuje da će Dragan Kovačević izaći iz istražnog zatvora na slobodu s koje će se ubuduće braniti, doznaje N1 televizija.


Nakon što su ispitani svi svjedoci za koje je vrijedila opasnost da se na njih može utjecati, USKOK je predložio puštanje Kovačevića iz istražnog zatvora u kojem se nalazi od sredine rujna.

Njegov odvjetnik Ivo Farčić obratio se novinarima, nakon što je odlučeno da će njegov klijent izaći iz istražnog zatvora u Remetinca. Procedura izlaska Kovačevića iz zatvora još uvijek traje, rekao je odvjetnik.

Istaknuo je da sumnja da bi njegov klijent po izlasku iz zatvora mogao dati izjavu za medije.

“Vjerojatno nije u takvom stanju da bi mogao nešto reći. Naša obrana će početi sada”, rekao je Farčić.

“Napravili smo sve što smo mogli u takvoj situaciji, a sad počinje obrana kako bi trebala početi u normalnim zakonodavnim okolnostima”, objasnio je odvjetnik i dodao:“Naš motiv je da skinemo sa sebe tvrdnju da je to naš novac, jer to nije naš novac, a postoje stvarni vlasnici novca kojima je još više u interesu da dokažu da je to njihov novac”, rekao je Farčić.

Dražen Barišić podnio je ostavku na mjesto gradonačelnika Velike Gorice i dopunio je svoju obranu u Uskoku.

Njegov odvjetnik tvrdi da su time eliminirali mogućnost opasnosti od utjecaja na svjedoke koji su trebali biti ispitani, ali da Barišić nije u dopuni priznao krivnju. Uskok je nakon toga sudu predložio njegovo puštanje tako da se kroz nekoliko sati očekuje i njegov izlazak na slobodu, javlja N1.

Vinko Grgić bi trebao izaći sutra.

U međuvremenu su se u istrazi pojavili brojni problemi. Među njima je i taj da je USKOK odustao od vještačenja novca za koji tvrde da je Kovačević sakrio prije no što je uhićen – zato što im je to preskupo.

USKOK bi problema mogao imati i s dokazivanjem tvrdnje da je Kovačević prije uhićenja gotovo pet milijuna kuna sakrio kod Gorana Puklina, supruga tužiteljice koja je pisala optužnicu za Agrokor i koja je zbog svega toga zatražila razrješenje.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime