Danas su u poslijepodnevnim satima pred prostorima Kickboxing kluba Mornar iz Splita dočekani borci ovog splitskog kluba koji su postigli povijesne rezultate na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu u Bangkoku. Podsjetimo, Petar Drežnjak je osvojio zlatnu, a Helena Jurišić brončanu medalju.

Splitski borci su dočekani uz bakljadu, a potom su im kolege iz kluba srdačno čestitali. Video dočeka pogledajte ovdje:

Petar Drežnjak iz KBK Mornar svjetski je prvak u tajlandskom boksu u kategoriji +91 kg kod boraca do 23 godine. U finalu Svjetskog prvenstva u Bangkoku na Tajlandu Drežnjak je svladao Amerikanca Sullivana Cauleyja. Drežnjakov niz je impresivan, najprije je svladao Kanađanina Donija Foremana, a u polufinalu je bio bolji od prvaka Europe, Estonca Jana Beljajeva.

Helena Jurišić i Lucija Bilobrk zaustavljene su u polufinalu. Jurišićeva je minimalno poražena od Šveđanke Angele Mamić, tijekom borbe opet je ozlijedila koljeno, s kojim je imala problema tijekom cijelog prvenstva, ali borila se do posljednjeg trenutka i tražila put do finala. Mlada Lucija Bilobrk poražena je od Turkinje Rabie Akdeniz, dala je sve od sebe, ali više od časnog poraza nije mogla.