Institut IGH potpisao je kao vodeći član zajednice ponuditelja koju čini s partnerskim poduzećem Geoprojekt d.o.o. Split, ugovor o Izradi svih vrsta idejnih i glavnih projekata, provedbe geodetskih i geotehničkih istražnih radova te ishođenja lokacijske i građevinske dozvole za izgradnju deniveliranog križanja državnih cesta DC 8 i DC 512 sa županijskom cestom ZC 6197 u Makarskoj. Naručitelj su projekta Hrvatske ceste d.o.o., a ugovorena vrijednost projekta iznosi 843.750,00 kuna s uključenim PDV-om.

Naručitelj projekta, Hrvatske ceste d.o.o., očekuju da se građevinska dozvola ishodi u roku od 18 mjeseci od potpisa ugovora, čime završava 1. faza. Nakon toga će se izraditi i izvedbeni projekti za potrebe izvođenja radova, za koje se planira da budu gotovi u roku 13 mjeseci od ugovaranja radova.

Državna cesta DC 8 glavna je dužobalna prometnica koja povezuje sjeverni i južni Jadran, a preko nje Grad Makarska ostvaruje svoju vezu s ostalim gradovima i općinama. Predmetno raskrižje ujedno je i istočni ulaz u centar grada kojim prolaze vozači iz smjera Dubrovnika i vozila koja koriste izlaz Karamatići s autoceste A1, kao i vozači iz smjera Vrgorca i Ravče tj. s državne ceste DC 512. Denivelacija križanja cesta DC8 i DC512 bitno će rasteretiti promet i unaprijediti protočnost vozila iz obaju smjerova.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime