Na današnjoj sjednici Kriznog stožera otoka Brača uz suglasnost predstavnika epidemiološke službe a obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju na otoku predloženo je ukidanje svih mjera koje su trenutno na snazi.

Zajedničkim prijedlogom u ime svih jedinica lokalne samouprave na otoku i njihovih stožera civline zaštite zatraženo je od Nacionalnog stožere CZ RH da se režim života na našem otoku koji je do danas bio uređen predmetnim mjerama u potpunosti relaksira kao što je to slučaj u ostatku zemlje.

Predloženo je da se mjere ukinu redoslijedom i tempom uvođenja tj. da se od ponoći ukinu mjere ograničenja prijevoza i zabrane napuštanja prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj te u potpunosti prekine sa režimom propusnica za promet između svih jedinica lokalne samouprave na otoku kao i suglasnosti za prijevoz trajektima kopno – otok dok je za ostatak mjera koje između ostalog ograničavaju rad trgovina, tržnica i ribarnica, održavanje pogreba i vjenčanja, društvenih, sportskih i vjerskih okupljanja, uporabu dječjih i sportskih igrališta i zadržavanje na ulicama i koje su uvedene kasnije, predloženo da prestanu vrijediti u nedjelju 24. svibnja 2020. godine točno u ponoć.

Očekuje se konačna odluka nacionalnog stožera CZ RH, koju ćemo objaviti odmah po njenom donošenju.

Po usvajanju prijedloga škole bi na našem otoku trebale sa radom početi u srijedu 27. svibnja 2020. godine u skladu sa mjerama i programom koji je na snazi u ostatku Hrvatske.

Razvojem situacije zadovoljan je Siniša Marović, načelnik općine Postira.

Napokon je stigao i taj dan kada se na neki način vraćamo normalnom životu. Neke naše navike i pravila ponašanja će morati biti izmijenjeni, no to neka nam ne predstavlja problem jer je to za našu dobrobit i dobrobit naših bližnjih. Naravno, i određene posljedice su tu, međutim sada je najbitnije da se svi zajedno možemo usmjeriti na rad. I dalje vas sve pozivam na odgovorno ponašanje i na poštivanje preporuka Civilnog stožera Republike Hrvatske, a ujedno vam i zahvaljujem na razumijevanju, strpljenju i odgovornosti tijekom ovog perioda koji je bio izuzetno izazovan, ne samo za nas već za cijeli svijet – poručio je Marović.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime