Djelatnike Anđela darivali iz Bilog srca i Zrna Soli: ‘Ganuti smo, iako rad s djecom obogaćuje naše živote’

Proslavili su svoj 15. rođendan

Anđeli su svoj 15. rođendan imali još u srpnju, ali zbog cijele situacije oko korone nisu ga mogli proslaviti – no, predan posao svih uključenih u rad Udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju Anđeli, dobro znaju u humanitarnoj udruzi navijača Hajduka ‘Bilo srce’, ali i u poznatom splitskom restoranu ‘Zrno Soli’.


A kako ovog tjedna traje proslava Hajdukova rođendana koji je osnovan prije čitavog stoljeća plus još jedno desetljeće, dok ‘Zrno soli’ obilježava deset godina postojanja, odlučili su malim slavljem i poklonima razveseliti zaposlene u udruzi. Poruka na ‘transparentu’ o malim rukama koje navijaju za splitske Bile nije samo dekor, uz malu glazbenu podršku jedna malena djevojčica je svim srcem zapjevala ‘O Hajduče’…

– Kako je ovaj tjedan rođendan našeg voljenog Hajduka i ‘Zrna Soli’, odlučili su darovati nas djelatnike u Anđelima pa su tako došli ovdje ispred prostorija udruge da se malo podružimo i proslavimo zapravo tri rođendana odjednom. Baš sam s kolegicom komentirala kako obično ljudi darove donose djeci, što je apsolutno normalno, a ovo je prvi put da netko daruje baš djelatnike, valjda su prepoznali ono što radimo, stvarno od srca. Jer ga više i ne doživljavamo kao posao, rad s djecom jednostavno obogaćuje naše živote i nas kao osobe. Na dane ste im tata i mama, brat i seka, terapeut i psiholog, iako imamo dva psihologa u udruzi. Skrbimo o 200-tinjak djece s različitim teškoćama, a zasad smo zadovoljni kako smo se organizirali tijekom pandemije. Nekad bude smiješnih situacija, zezamo se da će nas djeca početi crtati s maskicama, ili kao nekidan kada je jedno dijete stalo kao ukopano pred vratima čekajući da mu izmjerimo temperaturu… – kaže nam Anka Đikić, njegovateljica i edukatorica u Anđelima, koja priznaje kako im je drago da su njihov rad prepoznali u humanitarnoj udruzi Bilo srce.

– Kad su nas nazvali da bi svratili do udruge u dogovoru sa Zrnom soli, kad su kazali da smo anđeli našeg grada i čuvari naše djece, takve stvari vas ganu i bude vam drago da netko ipak vidi što radimo – dodaje Đikić.

Posebno je zahvalna svim dobrim ljudima uz čiju isključivu pomoć je udruga u dva mjeseca prikupila oko 250 tisuća kuna potrebnih za normalno funkcioniranje. Nada se kako će idući rođendan Anđeli proslaviti u bivšoj škverskoj ambulanti, jedinstvenom prostoru za cijelu udrugu koji se upravo sređuje.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
12
Haha
0
Hagić
3
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime