DIVA ODUŠEVILA 4-SATNIM KONCERTOM Tereza proslavila 60 godina karijere

Tereza je uvodno izrazito emotivno otpjevala Oliverovov evergreen "Pred tvojim vratima"

Veličanstven koncert povodom 60 godina karijere sinoć je u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održala diva hrvatske glazbene scene, Tereza Kesovija. U punoj dvorani našla su se brojna poznata imena domaće estrade, ministri, zagrebački gradonačelnik.


Tereza je uvodno izrazito emotivno otpjevala svoju uspješnicu “Pred tvojim vratima”. Već se po reakciji publike na prvu pjesmu moglo naslutiti da će to biti spektakularan koncert. U nastavku je zapjevala hitove poput “Dalmatinko ili “Mladosti, moja lijepa radosti”, “Nono”, “Sve se vraća, sve se plaća”.

Na “Što je ostalo od ljubavi” publika se dodatno ražarila.

– Ne treba nam ništa drugo nego ljubav – komentirala je razdragana Tereza pri kraju prvog dijela koncerta.

U drugom je pri početku s publikom u glas pjevala “Prijatelji stari gdje ste” nakon koje je istaknula da je već 40. put na ovoj sceni.

Posebno je bio dirljiv jedini duet večeri, onaj s Jacquesom Houdekom u pjesmi “Sunčane fontane”.


Popularni se pjevač poklonio pjevačici nekom pjesme i poklonio joj sliku Marka Barišića na kojoj je naslikana Tereza i njen ljubimac Kike.

– Svaki dan pustim suzu za Kikom. Sad imam novog ljubimca, zove se Nike! – pohvalila se pjevačica.



Uslijedile su “Senza te”, “Stare ljubavi”, a nakon “Ni me strah” uslijedio je dugotrajan pljesak publike koji je dirnuo pjevačicu.

Tereza je tada tražila pljesak za Gabi Novak, Radojku Šverko i Zdenku Kovačiček.

Posebno je bio emotivan uvod u pjesmu Stara dubrovačka zvona koja je nastala uslijed teških ratnih zbivanja u Dubrovniku.

– Tih dana nisu se čula zvona u mom Dubrovniku. Riječi za “Dubrovačka zvona” napisao je Drago Britvić, a nakon telefonskog razgovora s Đelom Jusićem u ratnom Dubrovniku koji je uglazbio te stihove..

https://www.youtube.com/watch?v=NzIJpmWs-Cw&feature=youtu.be

Emotivan je bio izlazak na pozornicu Terezinog sina Alana:

– Ti ne znaš koliko te mi volimo, samo sam ti htio reći da si najbolja mama i hvala ti na svemu – kazao je Alan čije je riječi publika nagradila velikim pljeskom.

Vidno dirnuta Tereza nije mogla sakriti osjećaje:

– Taj moj sin jedinac nikada nije učinio ništa ovako, kunem vam se, osim na dan vjenčanja. On je moj jedinac, on je sve u mom životu – kazala je Tereza.

Izvršni producenti koncerta Paula Jusić i Đelo Jr Jusić organizirali su ovu glazbenu čaroliju misleći na apsolutno svaki detalj, utkali u ovu priču ne samo znanje i iskustvo, neko i ogromnu količinu ljubavi prema svojoj prije svega prijateljici Terezi. I to se osjetilo na svakom koraku. A Đelo Jr. kao glazbeni producent ovog koncerta, okupio je vrhunske glazbenike kako bi taj dio doveo do savršenstva. I tako je i bilo.

Koncert je s publikom na nogama i bisom završio veličanstvenom izvedbom “Još se srce umirilo nije“. Nimalo slučajan odabir pjesme za kraj žene koja i nakon punih 60 godina nevjerojatne glazbene karijere ne gubi elan ni kvalitetu, čak ni u zahtjevnom četverosatnom koncertu kakvog je sinoć poklonila publici u Lisinskom.

Koncert je za Dalmacija Danas komentirala ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

– Bio je stvarno divan koncert. Impresivna karijera, impresivno obilježavanje ovako visoke obljetnice. Presjek preksrasnih pjesama kroz jedno dugo vrijeme, ali stvarno jedna nevjerojatna energija i duboki naklon Terezi od svih onih koji su večeras bili u dvorani.

Mislim da je ono što obilježava velike umjetnike to što oni dok žive oni žive tu umjetnost. Njoj je Bog dao da ima i energiju i glas te da u 80.-oj godini zapravo na tako vrhunski način, u prvom redu glazbeno vrhunski, očarati publiku. Stvarno je bilo zadovoljstvo biti večeras ovdje. – kazala nam je ministrica.

Otkrila je i koji joj je trenutak koncerta bio poseban.

– Kad čovjek sluša te pjesme onda se sjeća svojih razdoblja u životu kad ih je možda prvi put čuo ili češće slušao. Mogu reći da kada sam išla česititati Terezi s obzirom da nas dvije veže osim dugogodišnjeg obiteljskog poznanstva i veza s Parizom, ona je mene odmah upitala je li ti se svidjela Katedrala, pa mogu reći da je meni to bio jedan od vrhunaca večeri. – zaključila je ministrica kulture.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0