Đerek Dubravčić umjesto Nogala, djelatnici bolnice Srebrnjak prijete kolektivnim otkazom

"Svi za jednog, jedan za sve. Idemo do kraja ako treba", rekla nam je doktorica Tambić Bukovac. Bandić je novinarima poručio da će ih Bog kazniti

U Dječjoj bolnici Srebrnjak u petak je obavljena primopredaja ravnateljske dužnosti tijekom koje je na mjesto smijenjenog Bore Nogala kao vršiteljica dužnosti došla Ivana Đerek Dubravčić, zaposlenica Gradskog ureda za zdravstvo.


Nakon što je zaposlenica bolnice Lana Tambić Bukovac iz moralnih razloga odbila preuzeti mjesto Bore Nogala, Upravno vijeće bolnice imenovalo je članicu Gradskog poglavarstva da vodi bolnicu Srebrnjak, kojoj je Grad Zagreb osnivač.

Đerek Dubravčić stigla je na primopredaju u pratnji predsjednice Upravnog vijeća bolnice Ane Stavljenić Rukavine i odvjetnika, javlja HRT.

Za Ivanu Đerek Dubravčić jučer su na telefonskoj sjednici glasala tri od pet članova Upravnog vijeća bolnice – predsjednica vijeća Ana Stavljenić Rukavina, Boris Labar te Jozo Milićević, dok su dva člana Upravnog vijeća iz redova zaposlenika bila protiv.

Nogalo je za svoju smjenu optužio interesne lobije i predsjednicu Upravnog vijeća bolnice Anu Stavljenić Rukavinu. Iz Grada Zagreba odgovorili su da je Nogalo smijenjen zbog protuzakonitih radnji u zapošljavanju.Smijenjenom ravnatelju jučer je potporu dao veliki broj zaposlenika bolnice.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je s konferencije za novinare poručio kako “više nije problem docent Nogalo, nego projekt, djelatnici”.– Nema nezamjenjivih, poručio je Bandić te dodao:

– Sugerirao sam gospodinu Nogalu, taj dan kada se to dogodilo s predsjednicom Upravnog vijeća, da časno ode. Znate što je odgovorio? Odgovorio je da on ne zna ništa drugo biti nego ravnatelj jer je to 23 godine. Zapišite to, molim vas.

– Žalosno je, tužan sam da se vi obrušite o istinu i stvarne razloge zbog kojih je čovjek morao otići, služeći se lažima da mu netko priječi ulazak u bolnicu, poručio je Bandić.

Nezadovoljan novinarskim pisanjem o tom slučaju usprkos tome što su mediji dobili sve materijale, Bandić je upitao novinare odakle im drskost.

– Odakle vam drskosti, pa Bog će vas kazniti, ne morate vjerovati, netko će vas kazniti, da budete glasnogovornici čovjeka koji je sam napravio nepodopštine i mora otići, rekao je.

Djelatnici Dječje bolnice Srebrnjak spremni su dati kolektivni otkaz u znak podrške smijenjenom ravnatelju Bori Nogalu, rekla je za Index voditeljica Odjela za reumatologiju, prim. mr.sc. Lana Tambić Bukovac.

Svo osoblje je složno u stavu – Nogalo je smijenjen nezakonito.

“Svi za jednog, jedan za sve. Idemo do kraja ako treba”, rekla nam je u žurbi doktorica Tambić Bukovac taman prije sastanka vezanog uz smjenu Nogala i dolazak vršiteljice dužnosti ravnatelja Ivane Đerek Dubravčić, inače zaposlenice Gradskog ureda za zdravstvo.

Za Đerek Dubravčić jučer su na telefonskoj sjednici glasala tri od pet članova Upravnog vijeća bolnice – predsjednica vijeća Ana Stavljenić Rukavina, Boris Labar te Jozo Milićević, dok su dva člana Upravnog vijeća iz redova zaposlenika bila protiv.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Đerek Dubravčić je Banditov specijalista za prljave poslove. A uposlenici bolnice Srebrenjak bi trebali, ako ne vec kolektivnim otkazom onda strajkom izraziti svoje neslaganje sa Banditom.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime