Tajnik splitskog SDP-a Davor Matijević podnijet će prijavu Sanitarnoj inspekciji kako bi utvrdili posljedice ispuštanja fekalija na Marjanu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Zbog ispuštanja fekalija na Marjanu u blizini Instituta za oceanografiju i ribarstvo ispred kuća s adresom Šetalište Ivana Meštrovića 69 i 71 podnijet ću prijavu Sanitarnoj inspekciji kako bi utvrdili činjenično stanje te proveli analizu mora kako bi se moglo utvrditi je li riječ o prekršaju ili kaznenom djelu iz članka 193-.st. KZ-a Republike Hrvatske.

Što se tiče izjave Srđana Marinića, predsjednika Društva Marjan i do 2014.godine predsjednika Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan, kako je on taj problem „javno iskomunicirao“ 2014.godine moram napomenuti da je snimka napravljena jučer, u 2020.godini!

Ovo je nažalost problem koji postoji već jako dugo, ali i koji se već dugo uopće ne rješava. Nepostojanje sustava za javnu odvodnju nije i ne može biti izgovor za onečišćenje i zagađivanje mora i okoliša na Marjanu i nedopustivo mi je da se ovo i danas događa.

Srđan Marinić je u navedenom članku iz 2014. godine ponudio slijedeće rješenje: „Kad govorimo o dijelu oko Instituta, mislimo da bi se trebalo produžiti cijevi kako bi otpadni materijal išao dublje u more, tad bi šteta bila zanemariva.“

Vjerojatno bi problem, po njemu, bio lako rješiv i samo je potrebno malo produljiti i ovu cijev pa onda ne bi golim okom mogli vidjeti na samoj obali fekalije, toaletni papir i ostale otpadne vode. Voilà, problem riješen!

S obzirom da se g.Marinić u istom tekstu strogo protivio izgradnji kanalizacijskog sustava na Marjanu, s čime bih se i mogao složiti, moram podsjetiti da postoje i trokomorne biološke septičke jame i da su sva rješenja prihvatljivija od ovakvog rugla.”, poručio je Matijević.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime