Daša Dragnić (Koalicija “ZA”): “Ako imaju partnere zašto im se obraćaju putem medija? Ako ih nemaju, kakvi se to četverogodišnji partneri traže „javnim pozivom”?”

"Da smo mi na mjestu župana i njegovog tima, razumski bi pozvali nositelje svih lista koje čine Županijsku skupštinu, odmah, prvi dan nakon završenih izbora"

Daša Dragnić

Daša Dragnić (Koalicija “ZA”) na svom Facebook profilu komentirala je neuspješni pokušaj formiranja Županijske skupštine.


– Čitam naslov „Župan poziva na razum mjesto političkog nadmudrivanja“, i moja prva reakcija je – evo, i naša će se županija pomaknuti s mrtve točke! Drugu reakciju – pa mi od početka pozivamo na konstruktivnost i odgovornost, zar je trebalo proći 50-tak dana – otklanjam. Otklanjam, jer neosporno čini razliku kada poziv dolazi od onih koji će voditi izvršnu vlast, i s druge strane, ne želim biti sitničava – bolje sada nego nikada.

A kako čitam dalje, javljaju se i nove reakcije. Kaže, nemaju želju za mjesto predsjednika Skupštine. Istina, na prvoj nisu imali kandidata, ne znam doduše pod što podvesti kandidiranje njihove Danice Baričević na drugoj, no kod te izjave me najviše zbunjuje zašto onda nisu podržali nekog od razumski predloženih kandidata, bilo na prvoj bilo na drugoj sjednici? I kaže dalje, žele zajednički napraviti projekte, implementirati programe – zajedno s kim? Spominje partnere – ako ih imaju, zašto im se obraćaju putem medija? Ako ih nemaju, kakvi se to četverogodišnji partneri traže „javnim pozivom“ za dogovor koji se mora postići u 10-tak dana?

I mislim se, da smo mi na mjestu župana i njegovog tima, razumski bi pozvali nositelje svih lista koje čine Županijsku skupštinu, odmah, prvi dan nakon završenih izbora, i započeli razumske razgovore oko funkcioniranja Skupštine… i razgovarali… i razgovarali… Pa, ukoliko razgovori ne bi dali zadovoljavajuće rezultate do prve sjednice, vjerujem da bi do druge pronašli razumsko rješenje. I pri tome ne mislim na partnerstvo, budimo realni, nema tu partnerstva u pravom smislu te riječi.

Govorim o dogovoru oko načina funkcioniranja, o načinu predlaganja i uvjetima koje svaki prijedlog, bez obzira s čije strane dolazio, treba zadovoljiti da dođe na raspravu i odlučivanje, o načinu rasprave i odlučivanja, o praćenju i izvještavanju realizacije. Jer tako bi se omogućilo da se svi, koji žele i znaju, takmiče tko će dati bolji prijedlog, i kako će svaki prijedlog učiniti (naj)boljim, umjesto da se „partneri“ dogovore koji će (naravno njihovi) projekti proći, a ostali „nepartneri“ će moći i dalje svoje prijedloge, bez obzira kako dobri bili, bacati u vjetar. I ne kažem, mogu ti „partnerski“ projekti biti i dobri, i donijeti dobro onima kojima/čemu su namijenjeni.

No, nije to ono što će otkloniti glavne prepreke održivog i ravnomjernog razvoja potencijala naše županije. Nije to ono što će osigurati temeljnu kvalitativnu promjenu – transparentnost, uključivost, jednake uvjete za sve, dugoročnu i odgovornu učinkovitost – napisala je.
Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime