U nedjelju u jutarnjim satima Darko Kovačević Daruvarac pušten je na slobodu iz pritvora. Obitelj djevojke koju je premlatio u strahu je i najavila je svoj odlazak iz Zadra. Istekli su svi rokovi koliko ga se može zadržati u pritvoru prije pravomoćne presude.

“Nemam ništa za reći, neću bježati, čekat ću pravomoćnu presudu”, rekao je Kovačević novinarima po izlasku iz zatvora, piše Dnevnik.hr.

Nepravomoćno je osuđen za nanošenje teških fizičkih ozljeda.

Nakon što izađe, ako pokuša uspostaviti kontakt sa svojom bivšom djevojkom i ona se obrati policiji, policija će tu biti bespomoćna. Oni će tek zamoliti Kovačevića da napusti mjesto na kojem se nalazi njegova bivša djevojka.

Nema više mjera opreza

Tijekom njegova boravka u pritvoru prestale su vrijediti mjere opreza koje su donesene prilikom njegova puštanja iz pritvora u prosincu prošle godine. Tako su mu vraćeni osobni dokumenti, više nema zabranu napuštanja prebivališta, ne mora se javljati policiji na tjednoj bazi te mu je dopušteno približavanje i kontaktiranje svoje žrtve, 18-godišnje Lorene.

Obitelj žrtve je u strahu nakon prijetnji koje su dobivali te najavljuju svoj odlazak iz Zadra sada kada nemaju nikakvu pravnu zaštitu od toga da ih Darko Kovačević ponovno pokuša kontaktirati, javlja Dnevnik.hr.

Ovaj je slučaj digao javnost na noge, pa je tako u subotu održan prosvjed u Zadru kojim se poručilo kako građani ne odobravaju da Daruvarac tek tako „odšeće“ iz zatvora.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime