Nezaposleni Sinjani ipak će dobiti božićnicu za 2018. godinu. Podjela božićnica počinje prekosutra – u četvrtak, 10. siječnja 2019. godine.

Prvi put nezaposleni Sinjani dobili su božićnicu za 2017. godinu na prijedlog gradskih vijećnika Mosta nezavisnih lista.

Nakon što je prvotno rečeno da za podjelu božićnica nezaposlenima za 2018. nisu osigurana sredstva u gradskom proračunu, prilikom donošenja gradskog proračuna za 2019. godinu, vijećnici Joško Kontić, Zvonko Maras, Ivana Šabić i Ante Šušnjara podnijeli su amandman kojim su predložili da se božićnica nezaposlenim Sinjanima ipak osigura i podijeli u siječnju ove godine. Amandman je dobio potporu 8 vijećnika HDZ-a i tako je osigurano 700 tisuća kuna koje će nezaposlenima biti podijeljeno tijekom ove godine: 350 tisuća kuna u siječnju – za 2018. godinu i 350 tisuća kuna u prosincu – za 2019. godinu, piše Ferata.

Gostujući na Hit radiju gradonačelnica Križanac najavila je kako će provesti prihvaćeni prijedlog nezavisnih vijećnika.

Tako će nezaposlene Sinjanke i Sinjani dobiti svoje božićnice za prošlu godinu u pojedinačnim iznosima od 200 kuna. Podjela će se vršiti od 10. do 31. siječnja 2019. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa (Miljenka Buljana 37), svakim radnim danom u vremenu od 9 do 14 sati.

Pri preuzimanju božićnice korisnici moraju obvezno predočiti osobnu kartu i potvrdu o prijavi na Zavod za zapošljavanje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime