DAN ŽALOSTI U HRVATSKOJ “Neka nam 2. siječnja bude podsjetnik zajedništva našeg naroda”

"Zajedništvo se pokazuje u teškim vremenima."


Na Dan žalosti u Hrvatskoj, župan Sisačko-moslavačke županije u subotu je izrazio sućut obiteljima svih stradalih u potresu i istaknuo kako se zajedništvo pokazuje u teškim vremenima.


Obraćajući se stanovnicima Sisačko- moslavačke županije, Žinić je rekao kako je prošla godina bila zahtjevna i teška za sve.

– U protekloj godini, koja je bila zahtjevna i teška za sve nas, gdje smo morali pokazati odgovornost jedni prema drugima, našu županiju pogodio je i potres koji je prouzročio veliku materijalnu štetu i odnio ono najvrijednije, a to su ljudski životi – rekao je Žinić i u svoje osobno ime i u ime svojih suradnika izrazio sućut obiteljima svih stradalih.

– Prisjetimo ih se u minuti šutnje i pomolimo kako se ovakva tragedija ne bi nikada ponovila, a svim ozlijeđenim u potresu izražavam želju za brzim oporavkom – poručio je župan Žinić.

– Iako tlo i dalje podrhtava, neka nam 2. siječnja bude podsjetnik kako ljudska hrabrost i srce pokazuju zajedništvo našeg naroda u teškim vremenima te djeluju kao jedno kako bi se umanjile štete i osigurali uvjeti za siguran i dostojanstven život – istaknuo je.

Vlada RH je na sjednici 30. prosinca 2020., proglasila je 2. siječnja Danom žalosti za sve stradale u razornom potresu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime