Otkrivanje detalja iz ugovora o roll-up kreditu Agrokoru podignulo je buru u javnosti. Bilo je to glavna tema rasprava u Saboru, oporba je opstruirala rad Sabora stalnim stankama. Sabor je zasjedanje nastavio i u petak, a glavna tema i dalje je Agrokor. U pozivu na opoziv Vlade SDP-u se pridružio i Živi zid.

Nakon sjednice Povjerenstva za Agrokor prijedlozi o Anti Ramljaku i Martini Dalić su odbijeni da dođu 3. studenoga, ali prihvaćeno je da tada dođu Stipe Mesić i Ante Todorić, otac Ivice Todorića. Zakazana je i sjednica za 7. studenoga na koju će biti pozvani Josip Manolić, Milan Kovač i Ivan Penić.

Sjednica Sabora uobičajeno je počela stankama zbog aktualne političke situacije. Prvi nakon stanke govorio je šef Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

“Ministrica Dalić povezana je s američkim kapitalom, zasigurno je s Ramljakom dogovorila ovu cijelu operaciju”, kazao je Sinčić i dodao kako se onemogućuju alati pomoću kojih bi se trebala doznati istina o Agrokoru.

Anka Mrak-Taritaš (GLAS) kazala je kako je kriterij za zvanje svjedoka pred povjerenstvo za Agrokor očito bio taj da se zovu samo oni stariji od 80 godina i da se što manje sjećaju.

Milijan Brkić govorio je sinoć o Ivici Todoriću.Volio bih da on napokon te svoje tvrdnje koje šalje iz neke rupe, ne znam ni ja otkud, preko svog bloga, a pitanje je da li je to on, potvrdi i iznese pred hrvatsko pravosuđe, a ne da se skriva kao mali miš u brašnu, negdje daleko i priča kako je progonjen, kako je protiv njega politički progon i ne znam ni ja što. Dakle, gospodine Ivica Todoriću, dođite u Republiku Hrvatsku, poštujte hrvatske zakone i Republiku Hrvatsku koja vam je i omogućila da steknete ta bogatstva. Vi sami znate što ste napravili i čime ste doprinijeli da je Agrokor danas u ovoj situaciji i zašto je Vlada bila prisiljena aktivirati ovaj zakon jer bi inače otišao u stečaj, ono što je predlagao SDP. Znamo i sami, samo 27 tisuća zaposlenih je u Hrvatskoj, plus 60 tisuća zaposlenoj u cijelom koncernu Agrokora, znamo koje bi bile posljedice. Dakle, ja bih volio da on dođe, ali bojim se da neće doći, da će i dalje prodavati maglu i da će se dalje skrivati negdje u svojoj mišjoj rupi, a neće doći pred institucije hrvatske države i dati odgovore na sva ona pitanja koja traže istražni organi”, kazao je Milijan Brkić u razgovoru za Novu TV.

Vladimir Šeks rekao je u četvrtak da saborsko Istražno povjerenstvo o Agrokoru ne treba nastaviti s radom ako dođe do pravomoćnog riješenja o otvaranju istrage, a nije ni siguran o čemu bi pred njim svjedočili Stjepan Mesić i Josip Manolić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0