CROATIA OPEN 2018. Plivači iz splitskog kluba Cipal osvojili 18 medalja

Protekli vikend (17. – 18. 02.), na 50-metarskom bazenu u Poljudu, u organizaciji
Plivačkoga kluba „Cipal“ Split te uz veliku financijsku i organizacijsku pomoć HPO-a (Hrvatski paraolimpijski odbor), HPPS-a (Hrvatski paraplivački savez), ŠSI (Športski savez invalida) Grada Splita i Plivačkog kluba „Mornar“ Split, održano je 7. otvoreno međunarodno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom „Croatia Open“ 2018.


Na prvenstvu je nastupilo 105 natjecatelja iz 12 hrvatskih klubova, kao i natjecatelji šest inozemnih klubova koji su došli iz Austrije, BiH, Italije, Slovenije i Srbije.

Natjecanje su uveličali predsjednik HPO-a Ratko Kovačić, dogradonačelnica Grada Splita Jelena Hrgović, predsjednica HPPS-a Ana Sršen, ravnatelj JUŠO Split Tomislav Borozan, tajnik splitskog saveza sportova Vlatko Škiljo i mnogi drugi. Dodijeljeno je i priznanje HPPS-a najuspješnijim plivačima juniorima/seniorima, juniorkama/seniorkama, treneru te najuspješnijem klubu za 2017. godinu.

Važno je napomenuti i posebna priznanja koji su dobili Kristijan Vincetić iz PK „Dubrava“ Zagreb, Ante Rađa PK „Cipal“ Split, kao i izbornik reprezentacije, a ujedno i trener PK „Cipal“ Split Slobodan Glavčić, za osvojene brončane medalje na SP IPC Mexico City prosinac 2017.god. Najbolja sportska postignuća ostvarili su osvajači medalja s velikih natjecanja i najbolji hrvatski reprezentativci, Kristijan Vincetić iz PK „Dubrava“ Zagreb, kao i dvojac iz splitskoga „Cipal“, Dino Sinovčić i Ante Rađa.

Plivači PK “Cipal” Split su nastupili u pomlađenom sastavu s 19 natjecatelja (6 plivačica i 13
plivača), od čega je 8 juniora/juniorki i 11 seniori/seniorki.

U velikoj konkurenciji, plivači PK „Cipal“ Split, su osvojili 18 medalja (9 zlatnih, 3 srebrene i 6 brončanih) čime su nakon „Natatora“ iz Zagreba postali drugi najuspješniji klub u Hrvatskoj!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0