Nedugo nakon što je objavljeno da je FINA predložila pokretanje stečaja nad tvrtkom Skladgradnja d.o.o. vlasnika Slavena Žužula, stiže nova nepovoljna vijest za istog vlasnika.

Trgovački sud u Splitu jučer je donio rješenje kojim se obustavlja predstečajni postupak nad Radničkim nogometnim klubom Splita te je podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad klubom.

Ovaj prijedlog obrazlaže se neisplatom plaća u iznosu preko milijun i 400 tisuća kuna.

Rješenje je donio sudac Jozo Ćaleta. Na kraju podužeg obrazloženja ovog rješenja se navodi:

“…Dakle, iz gornjih navoda vještaka Stjepana Kolovrata, Sud sa sigurnošću utvrđuje kako Dužnik ne isplaćuje radnicima plaće te doprinose i poreze prema plaći, pošto radnici Dužnika potražuju od Dužnika (…)S DANOM 31. 08. 2018. POTRAŽUJU NA IME NEISPLAĆENIH PLAĆA (dio doprinosa i poreza na dohodak iz plaća te dio neto plaća) IZNOS OD 1.446.030,11 KN.

Po shvaćanju Suda, ovu utvrđenu činjenicu ne može se smatrati neutvrđenom samim time što je navedeni dug prema radnicima i uz suglasnost istih radnika, umjesto Dužnika, preuzeo ispuniti SKLADGRADNJA d.o.o., OIB: 41678202458, Split, Gundulićeva 33. (Preuzimatelj) ugovorima o preuzimanju duga od 02. ožujka 2018, koji tu obvezu prema radnicima nije ispunio…”.

RNK Split ima pravo na žalbu na ovo rješenje osam dana od njegove objave.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime