Čovjek s križem: “Ako su zadovoljni roditelji, zadovoljan sam i ja”

"Mi odlučujemo hoće li nas uopće biti. Moramo znati zaštiti svoju djecu"

Saša Pavlić, čovjek s križem koji je prehodao skoro 200 kilometara iz Rijeke prema Zagrebu da bi vladi prenio poruku da ne može biti novca za polovne avione, a ne biti za bolesnu djecu stigao je u četvrtak u 11 sati na Markov trg. U Vladi je bio na sastanku s premijerom, prenosi N1.


Na sastanku u Vladi, osim Saše Pavlića bile su i majke s bolesnom djecom te pravobraniteljica za osobe s invaliditetom.

Nakon sastanka medijima se obratio Pavlić uputivši ih da izjave uzmu od majki s djecom koje su bile na sastanku.

-Ja sam svoje obavio, prenio sam poruku, moja medijska epizoda je završila, vraćam se svojoj obitelji – kazao je i otišao.

– Za sve detalje sastanka pitajte roditelje, ako su oni zadovoljni i ja sam zadovoljan. Hvala svima što ste pomogli da dignemo svijest o tome što je bitno u ovoj zemlji – kazao je Pavlić nakon sastanka.

Na pitanje je li vrijedilo nositi križ od Rijeke do Zagreba rekao je da on samo nosi poruku. “A tko će što napraviti, ostaje na njihovoj savjesti”.


Majka djeteta oboljelog od spinalne mišićne atrofije Marina Rogošić kazala je da su na sastanku bili premijer i ministar Kujundžić.

-Tražili smo odgovore zašto su djeca na repiratoru otpisana. Tražili smo da se pokrene osnivanje fonda za inovativne terapije koji će se puniti iz državnog proračuna. Naglasila sam premijeru da je sve stvar dobre volje. Saša je predložio osnivanje radne skupine u kojoj bi bili roditelji i stručnjaci za rješavanje problema. Ministar Kujundžić je rekao da će idući tjedan sazvati povjerenstvo i da će se razgovarati o tome da se djeca na respiratoru uključe u liječenje Spinrazom. To je veliki korak da se uopće o tome raspravlja – kazala je majka o lijeku za spinalnu mišićnu atrofiju.-Smatramo da se građani ne bi bunili kada bi im se reklo da je povećana trošarina ili porez, ako bi se rekli da novac ide u fonda za nove lijekove u svijetu. To bi bila određena sigurnost i drugim građanima – kazala je Rogošić.

-Svaki građani Hrvatske treba imati dostupno liječenje. Oni se rekli da će vidjet, da će uvažit, a sada… – kazala je Rogošić i dodala da je prestala vjerovati političarima.

-Rekla sam premijeru da se tako nešto predloži, da bi se s time složila cijela Hrvatska – kazala je Rogošić.

-Najvažniji zaključak sastanka je taj da će se drugi tjedan sastati povjerenstvo i donijeti odluka za djecu na respiratoru – kazala je majka.

-Oprezna sam. Pozdravljam to da će se nešto pokrenuti. Mi ćemo dolaziti na Markov trg koliko god bude trebalo- zaključila je Rogošić, prenosi N1.

– Mi odlučujemo hoće li nas uopće biti. Moramo znati zaštiti svoju djecu. Što da ja tim ljudima kažem? Svi znamo što će reći, ako uopće izađu. Odcjepljeni su od naroda, odcjepljeni od svega. Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri milijuna građana će kliknuti nešto besmisleno’, kazao je pred Vladom, uoči sastanka s premijerom. ‘Tu na Trgu ima stotinjak ljudi. Svi koji ste doma ostali i treba vam biti tako kako je. Živite u toj zemlji, a mi odosmo dalje odavde, gdje cijene čovjeka, dijete i život – kazao je Pavlić neposredno po dolasku na Markov trg, a uoči sastanka u Vladi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0