Iako su naslovnice nekih nacionalnih medija pune apokaliptičnih upozorenja na vrijeme za koje bi čovjek mogao pomisli da se u Hrvatskoj nije dogodilo od stoljeća sedmog, sljedećih dana neće se dogoditi bilo što neobično.

Radi se o gotovo uobičajenom zimskom prodoru koji će u Hrvatskoj, pa tako i u Dalmaciji, prvenstveno obilježiti pad temperature zraka, povremeno vjetrovito vrijeme, a oborina gotovo da i neće biti!

Istina već sutra ponegdje će čak i uz obalu i na otocima biti mraza, ali ušli smo u siječanj, prosječno najhladniji dio godine, a mraz na Jadranu u siječnju nije ekstremna vremenske pojava.

Danas će biti djelomično sunčano, a sredinom dana i popodne uz povećanu naoblaku samo ponegdje može biti koje kapi kiše, u planinama i snijega. Tijekom dana će zapuhati umjerena do jaka bura, navečer će imati olujne udare. Najviše dnevne temperature većinom od 5 do 10°C, navečer će početo osjetan pad temperature zraka.

Četvrtak će biti pretežno ili djelomično sunčan u većini predjela. Ipak, uz granica s BiH povremeno može biti slabog snijega, a pljuskova kiša i snijega bit će mjestimice nad otvorenim morem. Puhat će jaka bura i tramontana s olujnim udarima. Bit će vrlo hladno. Ujutro uz obalu i na otocima od -2 do 2°C, u Zagori od -3 do -7°C, u višim planinama do -13°C. Najviše dnevne temperature većinom od 0 do 4°C, u Zagori i malo niže.

Petak će biti pretežno ili djelomično sunčan. Ipak, uz granica s BiH i dalje može povremeno biti slabog snijega, a pljuskova kiša i snijega nad otvorenim morem. Puhat će umjerena i pojačana bura i tramontana s jakim do vrlo jakim udarima, slabit će navečer. Bit će vrlo hladno. Ujutro uz obalu i na otocima od -3 do 1°C, u Zagori od -5 do -9°C, u višim planinama do -13°C. Najviše dnevne temperature većinom od 0 do 4°C, u Zagori većinom ispod nule.

Malo promjenjivije bit će u subotu. Prolazno će biti tek malo kiše ili snijega, ali će veći dio dana biti suh. Ujutro slaba bura, popodne umjerena tramontana, jača na moru. Jutro vrlo hladno, a danju nekoliko stupnjeva toplije u odnosu na petak.

U nedjelju djelomično sunčano i suho uz buru i tramontanu koja će navečer ponovno pojačati. Bit će zamjetno toplije pa će uz obalu temperature danju ponovno ponegdje prelaziti 10 stupnjeva.

Novo zahlađenje s mrazom moguće je već u ponedjeljak.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime