Nakon što je Državni inspektorat donio rješenje da je nelegalno rekonstruiran restoran na Benama u koncesiji obitelji Željka Keruma, reagirao je i predsjednik čelnik splitskog MOST-a Ante Čikotić.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

U komisiji za koncesije SD županije od početka sam zastupao stav da se o odluci o davanju koncesije za Bene ne bi smjelo glasati i dati je u koncesiju dok se ne dobije dobije odgovor što je građevinska inspekcija utvrdila izvidima i stav građevinske inspekcije oko legalnosti postojećih građevina. Iz zemljišnika se vidi da čak ni teniski tereni nemaju lokacijsku, građevinsku i uporabnu dozvolu, a danas smo doznali iz medija da su radovi na građevinama bili bespravni.

Ovdje su se sada očito stekli svi uvjeti za poništenje koncesije i odgovornost onih koji su cijeli slučaj zataškavali unatoč brojnim upozorenjima. Naš prijedlog je bio da se i grad Split kao zainteresirana strana javi na budući natječaj jer je prostor Bena pod trostrukom zaštitom i od posebne važnosti javnog prostora za Grad Split.

Gradonačelnik Opara ovih dana javno poziva u borbu za javni prostor. Ovo je prilika da povuče pravi potez i iskoristi ovlasti koje su mu date. Ukine promet unutar zaštićene park šume Marjan i zaštiti javno i pomorsko dobro pod trostrukom zaštitom.

Pozivam komisiju za koncesije županije SD koji sam kao jedini član bio protiv dodjele iste na raspuštanje jer nismo sposobni donijeti odluke u korist javnog interesa.Ante Čikotić


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime