Cijeli svijet je kazalište! U HNK Split izložba likovnih radova djece ruskih sunarodnjaka u Hrvatskoj

Likovne vizije bajkovite teme Orašara djelo su djece nastanjene u Hrvatskoj čiji su jedan ili oba roditelja ruske narodnosti

U povodu prosinačkih izvedbi Orašara Petra Iljiča Čajkovskog, u Hrvatskom narodnom kazalištu Split bit će izloženi dječji likovni radovi na temu najomiljenijeg bijelog baleta.


Ova specifična izložba, prigodno nazvana Cijeli svijet je kazalište! projekt je Koordinacijskog savjeta ruskih sunarodnjaka u Hrvatskoj. Likovne vizije bajkovite teme Orašara djelo su djece nastanjene u Hrvatskoj čiji su jedan ili oba roditelja ruske narodnosti. Naime, 2019. u Ruskoj Federaciji proglašena je Godinom kazališta.

Po cijeloj zemlji održavaju se tematski forumi, sastanci, seminari, majstorski tečajevi s vodećim kazališnim umjetnicima Rusije, premijere predstava – planirano je više od 2600 događanja u 85 regija Rusije. Toj su se aktivnosti priključile i razne udruge van Rusije, pa tako i KSORS Hrvatske.

U atriju HNK Split bit će izloženi birani radovi na panoima i na televizijskom ekranu a moći će se vidjeti od 6. pa do 18. prosinca.

Osim u splitskom kazalištu takva će izložba biti postavljena i u HNK Ivana pl. Zajca Rijeka (od 07. prosinca), u HNK Varaždin (od 19. prosinca) te u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalistu Gavella (od 21. prosinca).

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime