Edin Gačić i dalje je najtraženija osoba u BiH, a potraga za njim proširena je na cijelu zemlju, piše Klix.ba. Prije šest dana Gačić je brutalno ubio Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica. Od tada traje potraga za njim koja je intenzivirana nakon ubojstva policajca.

Glasnogovornica Tužiteljstva potvrdila je da postoji osnovana sumnja da je počinio teško ubojstvo sinoć u mjestu Suhadol. On je tamo iz vatrenog oružja ubio policajca.

 – Vlada KS će do okončanja potrage biti u stalnom zasjedanju. Formiran je tim od tri ministra koji će biti u kontaktu s Operativnim stožerom, davati pomoć koja je potrebna – kazao je na press-konferenciji Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS.

– Postoji potreba da se ovih dana na području KS građani osjećaju sigurno, da se posebna pažnja obrati na pojedine lokacije, škole, vrtiće i sva ostala mjesta. Vlada KS će do okončanja potrage biti u stalnom zasjedanju. Formiran je tim od tri ministra koji će biti u kontaktu s Operativnim stožerom, davati pomoć koja je neophodna – kazao je Katica.

Dodao je kako se razmatra mogućnost raspisivanja potjernice s nagradom, javlja Bljesak.info.

– Razmatramo mogućnost raspisivanja određene vrste nagrade za bilo koga tko ima informacije o počinitelju. Potrebno je da provedemo istragu i uhvatimo počinitelja, posebno jer imamo EYOF i mogu reći da smo poduzeli sve – kazao je Katica. Kako je potvrđeno medijima na pres-konferenciji, u potragu je uključen jedan helikopter, te su postavljene termokamere.

Ranije je objavljeno kako se za Gačićem traga i dronovima. Ravnatelj MUP-a KS Mevludin Halilović je kazao kako postoji dovoljno indicija da se zaključi da je riječ o Edinu Gačiću.

– Kada je u pitanju istraga koje vode KT, uprava policije je uključena u istragu. Zajedno sa FUP-om, MUP-om, trenutno su aktivnosti na terenu Suhodol, postoji dovoljno indicija da se radi o osobi koje je na osnovu dokaza koje su pronađeni na licu mjesta, osoba koja je izvršila djelo na području općine Konjic. Istragu vodi Tužiteljstvo KS, raspisat ćemo zahtjev za pružanje pomoći ostalih ministarstava u angažiranju dodatnog broja policajaca – rekao je.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto rekao je kako ubojstvo zahtijeva dodatne kapacitete.

– Zato smo odlučili kao Vlada da pružimo svu podršku ravnatelju da pozove u pomoć druge kantone koji će rasporediti svoje ljude na mjesta na koje odredimo. Želim razjasniti par stvari koje možda nisu svima jasne. Važan događaj počinje večeras, on je već osiguran u skladu s najvišim standardima. Ovo ubojstvo koje se dogodilo sinoć zahtjeva dodatne kapacitete – kazao je Forto.

– Zato smo odlučili kao Vlada da pružimo svu podršku ravnatelju da pozove u pomoć druge kantone koji će rasporediti svoje ljude na mjesta na koje odredimo. Sastavni dio u operativnom timu će biti ministar financija, ministar MUP-a i ministrica Pravde i uprave – dodao je.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime