ČEKA SE NALAZ PARAFINSKIH RUKAVICA Čabraja ranio Šimića ili se ovaj sam propucao?

Šimić je suočen s prijavom zbog pokušaja ubojstva Joze Čabraje

Još uvijek traje policijska obrada obračuna u Kaštel Kambelovcu koji je završio likvidacijom Marija Boljata (35) zvanog Pajkić te ranjavanjem Joze Čabraje (29) i Jakova Šimića (33): dok se čeka nalaz izuzetih “parafinskih rukavica”, kojima bi se trebalo utvrditi tko je sve te večeri pucao, policija je više-manje utvrdila identitete na neki način uključenih u obračun. Neki su uhićeni i trenutno su u zatvoru na Bilicama, dok se za ostalima traga.


Tako je Toni Vitaljić (40), odmah prijavljen zbog sudjelovanja u tučnjavi, još uvijek u bijegu, dok je za T. Š. (35) raspisana interna policijska potraga. Nije isključeno da će inspektori proširiti istraživanje na druge osobe, ne samo iz Kaštela – navodno je mladić s Brda dobro poznat policiji također “zanimljiv” istražiteljima.

Na suđenju za pokušaj ubojstva Boljata koji se dogodio prije desetak godina, također u Kaštelima (pored groblja u Štafiliću), za što je na dvije godine osuđen stanoviti Boris Pajić, upravo je Boljat kao svjedok i žrtva prozvao T. Š. kao naručitelja tog pokušaja asasinacije.

U noćnoj pucnjavi (ukupno je ispaljeno najmanje 20 metaka, pokazalo se očevidom) prije desetak dana Boljat je pak ustrijeljen s tri metka, nakon tučnjave: Jale Šimić je prijavljen zbog teškog ubojstva, njega policija sumnjiči da je ispalio smrtonosne hice dok je Pajkić ležao s teškim ozljedama glave koje je zadobio u sukobu. Pogodio ga je u srce, s leđa, jer se aktivnom boksaču rastvorila pancirka koju je nosio te večeri. Za ozljede glave, koje su bile toliko teške da su možda mogle biti fatalne, no to se nikad neće doznati, osumnjičeni su ostali: Mate Šuker (35) i Josip Šuker (30), koji su pritvoreni, dok je Vitaljić zvani Kubura u bijegu. Njega je USKOK svojedobno teretio za organizirane prijevare s preprodajom vozila.

Za sudjelovanje u tučnjavi u Kaštelima prijavljen je i Ivan Radović (29), no njemu nije određen istražni zatvor. Šimić je pak suočen s prijavom zbog pokušaja ubojstva Čabraje, koji je propucan desetak puta, no i treći pokušaj atentata preživio je bez ozbiljnijih posljedica.

Nema zasad odgovora na pitanje tko je pucao u Šimića, koji je također ranjen u preponu te je nekoliko dana bio u bolnici. Kako je samo Čabraja (kao žrtva) nešto govorio inspektorima o cijelom sukobu, to ranjavanje Šimića je pod upitnikom – dvije su najizglednije varijante, da ga je ranio Čabraja ili da se sam propucao u nogu, slučajno u “žaru borbe”, a možda i namjerno, naknadno, kako bi potezanje oružja pokušao prikazati kao samoobranu…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime