U Sinju u petak navečer u sklopu Adventskih događanja, unatoč lošem vremenu, nastupio Z-bend. Sinjski bend ugrijao je atmosferu hladne sinjske noći, a osim odraslih, u gradu podno Kamička bilo je i puno djece koja su se uz tople fritule i svirku igrala u malom Snježnom gradu kojeg su izradili članovi Udruge “Sinjski ferali”.

U sklopu Adventa u Sinju danas je upriličen Doručak s Djedom Božićnjakom Udruge Sinjski ferali.

Paljenje druge adventske svijeće slijedi na Šetalištu Alojzija Stepinca u 17:45, a u 18 sati u dvorani Gospe Sinjske dogodit će se nastup Dječjeg zbora župne filijale Brnaze i gostiju “Pjevajmo i radujmo se”.

U župnoj crkvi sv. Nikole u Bajagiću bit će upriličen nastup KUD-a Vrilo i gostiju.

Na Šetalištu Alojzija Stepinca u 19 sati slijedi koncert grupe Afterfire.

Predstavljeni gradovi i općine Cetinske krajine

Ovaj tjedan na sinjskom Adventu predstavljali su se gradovi i općina Cetinske krajine, a prava na redu bila je općina Dicmo. U sklopu programa nastupili su KUD Dicmo, s tradicionalnim napjevima i plesovima, a izveli su tradicionalne napjeve mušku i žensku reru. Organizirana je i humanitarna akcija prodaje ručnih radova članova Crkvenog zbora sv.Ivana Krstitelja – župa Krušvar.Sljedeće je bilo predstavljanja općine Hrvace, koja je prezentirala tradicionalnu gastronomsku ponudu, a u zabavnom je dijelu nastupio čuveni guslar Marko Kunac. Nakon Hrvaca predstavio se Otok, potom i Trilj. Triljani su pripremili bogat zabavni program uz nastupe triljskih mažoretkinja i KUD-a Košute koji su predstavili običaje Božića kroz pjesmu i ples. Uprizorena je i predstava Ognjišta Mile Budaka, povodom proslave dana Franjevačke klasične gimnazije i Sjemeništa u Sinju.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0