ČAROBNJAK GA PROSLAVIO Prije pet godina preminuo Alan Rickman

U serijalu o Harryju Potteru, Rickman igra ulogu jednog od najomraženijih profesora u knjizi i filmu - Severusa Snapea


ALAN Rickman as Professor Severus Snape in Warner Bros. PicturesÕ fantasy adventure movie ÒHARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS Ð PART 2,Ó a Warner Bros. Pictures release. Ê

Prije pet godine, na današnji dan, 14. siječnja 2016. umro je Alan Sidney Patrick Rickman, britanski glumac i redatelj.


Svjetsku slavu Alanu Rickmanu donio je serijal filmova o mladom čarobnjaku Harryju Potteru.

U serijalu od osam snimljenih filmova, Rickman igra ulogu jednog od najomraženijih profesora u knjizi i filmu – Severusa Snapea.

Alan Rickman rođen je 1946. u Londonu u radničkoj obitelji. Otac mu je preminuo jako rano i ostavio njegovu majku da se brine o četvero djece. On kaže da se ona ponovno udala, no da se razvela nakon samo tri godine. Studirao je na umjetničkom koledžu u Chelseaju dok nije dobio stipendiju RADA-e koji je pohađao između 1972. i 1974. U tom periodu dobio je tri znatnije nagrade i od tada je stalan član engleske pozornice.

Nakon studija prelazi u kazalište gdje sudjeluje u par predstava od kojih mu je jedna donijela i nominaciju za Tonya 1987. Rickmanovi televizijski nastupi ostavili su ga u sjećanju kao gospodina Snapea. U filmu ‘Michael Collins’ surađivao je s Liamom Neesonom.Njegovi prvi znatniji filmski nastupi su u filmovima ‘Razum i osjećaji’ i ‘Istinski, ludo, duboko’. U hollywoodskim filmovima uvijek je glumio (glavnog) negativca (Hans Gruber u ‘Umri muški’ i Šerif od Nottinghama u filmu ‘ Hood: Princ lopova’).

U filmovima ‘Dogma’ i ‘Zapravo ljubav’ dokazao se i kao talent za komediju. Rickman je također znan i po posuđivanju glasova likovima (Marvin u filmu ‘Vodič kroz galaksiju za autostopere’ i Joe u animiranom filmu ‘Upomoć! Ja sam riba!’).

Ipak, kao što smo već napisali, svjetsku slavu Alanu Rickmanu donio je serijal filmova u mladom čarobnjaku Harryju Potteru. Stoga se u video zapisima podsjetimo na neke od njegovih uloga.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime