Srce je ljeta, a na gdje se bolje rashladiti na splitskom području nego uz hladnu rijeku Žrnovnicu? Još kada požalite nepce počastiti ukusnom domaćom spizom, Trattoria Mlin s 40-godišnjom tradicijom je najbolji izbor za vas.

Ovaj poznati restoran u Žrnovnici, koji se nalazi na samoj rijeci, svoj gastronomski ugled izgradio je još osamdesetih godina kao poznata pizzerija, a sada je jelovnik obogaćen novom mesnom ponudom.

Tako na jelovniku možete pronaći pet vrsta steakova, nekoliko vrsta pljeskavica, đevrek, a ovog ljeta je hit za žene “djevojački san“. Radi se o jelu zanimljivog izgleda, odnosno mesu punjenom sirom i kajmakom kao prilogom.

Velika potražnja je i za Mlinovim mesnim platama. Tako Mlin platu za dvoje možete naručiti za 190 kuna, a sadrži ćevape, pljeskavicu, pileći batak i zabatak, svinjski vrat, pekarski krumpir i šampinjone. Za gurmane tu je bogata gurmanska plata, a Mlin plata exluzive za dvoje sadrži biftek, ramstek, pileći file, teleću bržolu, pekarski krumpir i povrće. Sudeći prema potražnju, iznimno je popularna Mlin plata za 4 osobe. Za 400 kuna dobit ćete ćevape, gurmanske pljeskavice, svinjski vrat, punjeni batak i zabatak, punjeni pileći file, punjenu svinjsku vješalicu, mućkalicu, mesne gurmanske uštipke, šampinjone, povrće, kajmak i pekarski krumpir.

Nova vinska karta

– Novo u ponudi je nova vinska karta gdje smo odabrali najbolje male vinare srednje Dalmacija. Osobito me raduje suradnja s vinarijom Matela koja proizvodi poznati kaštelanski crljenak. Što se tiče naših mesnih jela, bitno je naglasiti da radimo vlastitu proizvodnju s top domaćim mesom. Naravno, Mlin je uvijek bio poznat po svojoj pizzi, pa je ona i dalje dio našeg jelovnika – kazao nam je vlasnik Claudio Markovina.

Zašto je Žrnovnica sve omiljenija gastro i izletnička destinacija, udaljena svega 10-ak minuta vožnje od Splita, uvjerite se sami…INFORMACIJE / REZERVACIJE 021 553 702