Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak za Dnevnik Nove TV govorio je o novim uvezenim slučajevima koronavirusa te novim mjerama.

Objasnio je tko može ući u Hrvatsku na 72 sata i iz kojih razloga.

“Mi smo pred dosta vremena došli na mjeru da oni koji dolaze moraju ići u samoizolaciju na 14 dana. No pokazalo se da oni koji rade u pograničnom području pitaju da mogu prekinuti samoizolaciju i to smo prakticirali neko vrijeme. No to se pokazalo komplicirano. Pa smo uveli da mogu doći na 72 sata. Mjera kojom smo htjeli olakšati se iskarikirala i taj broj je počeo rasti”, kaže Capak.

Dodao je kako su novi slučajevi sigurno kršili mjere samoizolacije te da će sada svatko morati imati potvrdu da je napravio test i samo pomoću takve potvrde doći u Hrvatsku.

Na svadbama će moći biti nešto više ljudi

Kaže da je malo vjerojatno da će virus nestati. Što se tiče svadbi, najavljeno je kako će na njima moći biti nešto više ljudi.

“Mi sada dopuštamo članove obitelji, nismo ograničili broj. Isto smo napravili za pogrebe. Više neće biti odredba ‘uži članovi obitelji’ već ‘članovi obitelji’. Od sutra se otvaraju dječja igrališta i sportski tereni”, kazao je.

Otkrio je da najmlađi zaraženi ima pet mjeseci, a najstariji 93 godine.

Kaže da je moguće da virus nestane, ali da je vrlo malo vjerojatno da će se to dogoditi.

“Postoji mogućnost da se virus neće vratiti na zimu i da ćemo do tada imati efikasan lijek”, rekao je Capak za Novu TV.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime