Protekle noći i tijekom dana stigla nam je promjena vremena koja je ponegdje donijela prve značajnije oborine nakon poduže stanke. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Hvaru su danas pale 53 litre kiše po kvadratnom metru. Slijede Potravlje 41, Sinj 36, Koljane i Milna 33, Stobreč 31, Žaborić 30, Hrvace 28, Bol 27, Kaštel Gomilica i Velika Duvjakuša – Dinara 26 itd.

Oborine u Dalmaciju u srijedu do 18 sati (Pljusak.com)

Oborine su bile neravnomjerno raspoređene pa je tako najmanje dobila južna Dalmacija gdje je pala tek oko litra kiše, a malo je palo i na sjevernom dijelu, do 4 litre.

Osvježilo je u odnosu na prethodne dane pa su najviše dnevne temperature bile od 20 na kninskom području do 27°C oko Vrgorca.

Mnogi su se obradovali buri koja je zapuhala danas u drugom dijelu dana. Najjača je bila u Podvelebitskom kanalu. Kod Senja su izmjereni udari do 138 km/h, a na Paškom mostu do 139 km/h. Prvi olujni udari iza 17 sati zabilježeni su na šibenskom i splitskom području, a bura će vrhunac imati u nadolazećoj noći u kojoj oborina, osim ponegdje na moru, uglavnom više neće biti.

Prometnice zatvorene za sav promet zbog olujnog vjetra:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica zbog olujnog vjetra (obilazak je državnom cestom (DC3) kroz Gorski kotar),
Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnom cestom (DC27) Karin-Obrovac-Gračac),
državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime