U prvom dijelu dana u srednjoj i južnoj Dalmaciji puhali su oštro i jugo, no do večeri se bura proširila na veći dio obale. Očekivano, najjači udari bilježe se podno Velebita. Tako udari bure kod Senja dosežu 134 km/h, a kod Maslenice 122 km/h.

HAK javlja da je zbog olujnog vjetra autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena za sav promet. Obilazak je za sva vozila je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina.

Samo za osobna vozila otvoreni su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime