Obilan snijeg večeras pada u dijelovima Like i Gorskog kotara, a saborski zastupnik Miro Bulj svoj povratak iz Zagreba u Dalmaciju iskoristio je da bi javnost upozorio na loše očišćenu autocestu kod poznatog odmarališta Zir.

“Svima koji putuju iz Zagreba prema Splitu poručujem da cesta nije čišćenja, nekoliko centimetara snijega ima na cesti. Oprez, vidimo da su Hrvatske ceste dosta ažurirane, vjerojatno ih ima dosta više u kancelarijama nego ovih koji bi trebali ovo održavati. Uglavnom, oprez, ovo je na Ziru, prije Svetog Roka. Katastrofa. Budite oprezni koji su na putu, vidite što je to, pogledajte…” – kazao je Bulj u javljanju uživo preko Facebooka poručivši ministru Butkoviću: “Probudi se!”.

HAK je izvijestio da trenutno nema prohodne ceste za teretna vozila s priključnim vozilom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto.

Zbog snijega, promet teče otežano u Gorskom kotaru i Lici. U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski. U priobalju puše jaka, povremeno s olujnim udarima, bura. Moguća je poledica. Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući državnu cestu DC1 Zagorje-Gračac-Knin i staru cestu kroz Gorski kotar Zdihovo-Delnice-Kikovica (DC3). Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime