Nakon što je prošloga tjedna u Saboru govorio o prodaji sinjske tvornice Dalmatinka Nova, te ukazao na mogućnost da bivši radnici ostanu bez svojih potraživanja, ukoliko se država i lokalna zajednica ne odreknu svojih potraživanja u njihovu korist, saborski zastupnik Mosta NL Miro Bulj uputio je zastupničko pitanje ministru financija Zdravku Mariću.

Bulj je ministra Marića pitao namjerava li se država odreći vlastitih potraživanja od Dalmatinke Nove d.d. u stečaju, kako bi radnici dobili zarađene, a neisplaćene plaće i otpremnine.

Bulj podsjeća ministra da bi radnici, koji potražuju oko 10,4 milijuna kuna na ime neisplaćenih plaća i otpremnina, mogli ostati bez svojih potraživanja. Također navodi da bi oko 23 od ukupno 24,5 milijuna kuna otišlo na razlučne vjerovnike, među kojima su država, odnosno Hrvatske vode i Porezna uprava, te lokalna samouprava, odnosno komunalna tvrtka Vodovod i čistoća Cetinske krajine, što znači da bi radnici mogli dobiti tek malo više od 10 posto svojih potraživanja, piše Ferata.

Bulj smatra da bi država i lokalna zajednica trebali otpisati svoja potraživanja u korist radnika, te ističe da je Država to često radila širom Hrvatske, pa nema razloga da to ne napravi i u Sinju.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0