Božinović o navodnim pljačkama u Banovini: “Nemamo dojave, ali ako ih bude, bit ćemo efikasni”. Kažnjavat će se i oni koji šire lažne vijesti

Vlada je 120 milijuna kuna interventno pružila na raspolaganje za sanaciju i obnovu, no dugorčni plan bit će poznat nakon procjene štete.


Ministar Božinović poručuje svim građanima pogođenim potresom i obiteljima poginulih da će država stati uz njih, piše Dnevnik.hr.


Vlada je 120 milijuna kuna interventno pružila na raspolaganje za sanaciju i obnovu, no dugorčni plan bit će poznat nakon procjene štete.

“Ovo je intervnetna pomoć, dugoročna ovisi o procjenama štete i kakav plan će gradovi i općine napraviti. Pred nama je velika zadaća, bitno je reći da Hrvatska nije sama, možemo računati na pomoć međunarodne zajednice, prvenstveno Europske unije”, kaže ministar.

O grubim procjenama štete od potresa u Zagrebu i Banovini teško je govoriti, kaže Božinović te ističe da “je ovo trenutak kada ne smijemo napraviti grešku za ubuduće”.

Mnogi ne žele napustiti svoje kuće iz straha za imovinom, Pojavile su se informacije o provalnicima, lažnim računima. Na pitanje jesu li takvi pojedinci na neki način ratni profiteri, iako nije rat, Božinović odgovara: Policija od prvog trenutka provodi pojačane aktivnosti vezane za zaštitu. Nemamo zabilježene takve dojave kad govorimo o krađama, ako bude, bit ćemo efikasni”, kaže Božinović.

Kažnjavat će se i oni koji šire lažne vijesti i paniku. “Već rade odgovarajuće službe na tim predmetima. S tim nema šale”, najavio je.

Korona nije prestala, no ukinute su propusnice. Vjeruje li u odgovornost ljudi u ovim trenucima, jer mnogi su u strahu i pandemija im je u drugom planu, pitao je Goleš. “Moramo vjerovati u savjest, jer bez suradnje nema uspjeha ni u jednoj borbi. Moram biti budni i pratiti što se događa”, odgovorio je Božinović te dodao kako moramo učiniti sve da brojke dalje padaju.

Sav višak sa svih računa ministarstava, 669 milijuna kuna, daje se ministru Berošu za borbu protiv COVIDA. Na pitanje za što će se to koristiti, Božinović odgovara da je zdravstveni sustav koji je preopterećen, prioritet.

Ministar je još jednom u Dnevniku Nove TV apelirao da se građani suzdrže od korištenja pirotehnike na Staru i Novu godinu. “Svima je dosta stresa i svima koji koriste pirotehniku – nemojte to raditi”, kaže ministar pa onima koji će Novu godinu ipak slaviti poručuje da “budu odgovorni, disciplinirani, korona je tu, može doći do njih”.

“Cjepivo je najbolja vijest na kraju ove godine. Što se tiče Pfizera, cjepivo redovito dolazi, a očekujemo druge proizvođače da budu registrirani”, kazao je za kraj Božinović i zaključio da su do sad cijepljeni svi koji su bili planirani.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime