Vrgorac je drugu godinu zaredom organizirao memorijalni turnir “Davor Jović, junak Domovinskog rata”. Radi se o borilačkom spektaklu koji se organizira povodom Dana grada Vrgorca, odnosno blagdana sv. Petra i Pavla.

Legenda Domovinskog rata, Davor Jović, iznenada je preminuo u studenom 2017., što je njegov Vrgorac zavilo u crnu. Njemu u čast organizira se memorijalni turnir, a upravo je Jović zaslužan da Vrgorac danas ima neke od sjajnih mladih sportaša.

Turnir organizira Kickboxing klub “Sv.Jure”, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Vrgorca i Mesne industrije “Braća Pivac”.

Vrgorac još pamti lanjski spektakl kada je oko dvije tisuće ljudi svjedočilo atraktivnim mečevima, ali svakako je najviše oduševljenja izazvala pobjeda domaćeg Nikice Radonića koji je tada pobjedom protiv Francuza Brucea Duvala postao europski prvak u kategoriji do 81 kilogram.

Sinoćnji turnir održan je na dvorištu vrgoračke osnovne škole. Dupkom ispunjeno gledalište uživalo je više od tri sada u atraktivnim Full contact, K1 i boks mečevima.

Među pobjednicima tako su se, među ostalim, našli Ivan Blažević, Enid Numanović, Andrija Gašpar, Ante Bulog, a šećer za kraj bilo je boksački okršaj Nikice Radonića i Marka Mijatovića iz BiH. Vrgorčanin je nedoraslog suparnika svladao za svega 36 sekundi, uz velikog oduševljenje domaće publike.