U srijedu navečer je u orebićku lučicu, nakon 21 dana i 2000 prijeđenih milja, uplovila jedrilica Munjek F, koja je sudjelovala na 39. izdanju Rolex Middle Sea jedriličarske regate u Sredozemlju, domaćina Royal Malta Yacht Cluba.

Četveročlana posada u sastavu: Darko Prižmić, Bruno Gjidera, Damir Glišović i Tomislav Grubelić je prvu dionicu do Malte prošla za tri dana gdje su im se priključili Duško Tomić (vlasnik broda) i Hrvoje Opačak.

Regata dužine 606 milja je startala u subotu, 20. listopada i ove je godine okupila rekordnih 150 brodova iz 30-tak zemalja svijeta. Ni ovogodišnja, kao ni prošlogodišnja, nije prošla bez neverina i teškog mora tako da je tridesetak brodova zbog raznih lomova, pucanja, ali i ozljeda posade moralo usput odustati.

Naši momci su srećom bez ikakvih problema odjedrili cijelu rutu, od La Valette preko rta Capo Passero na jugu Sicilije sve do Messinskog tjesnaca. Dalje oko vulkanskog Strombolija do otoka Favignana na zapadu Sicilije, te preko otoka Pantellerie i Lampeduse nazad do Malte.

Nakon kraćeg odmora po okončanju regate prije navedena četvorka je krenula doslovno punim jedrima kući, ali je zbog orkanskog juga dva dana morala čekati smirenje vjetra i mora u gradu Otrantu na jugu Italije. Od ukupno 150 brodova od kojih su neki skoro širi nego što je Munjek F dug, a naš je bio najmanji brod na regati, a pelješka ekipa je na cilju bila na izvrsnom 51. mjestu i zaslužuju najveće čestitke i divljenje na hrabrosti i odvažnosti.

Bravo ekipa !Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime