U sklopu humanitarne manifestacije „Trogir-grad od kamena i ljubavi“, obilježen je jučer Međunarodni dan osoba s invaliditetom bogatim programom u Trogiru.

Organizator je Udruga tjelesnih invalida TOMS, a u suradnji i s potporom Grada Trogira, TZ Trogira, Muzejom Grada Trogira, Marisa centrom, restoranom Pašike te Dječjim vrtićem Trogir, Osnovnim školama Majstora Radovana i Petra Berislavića te Srednjom školom Ivana Lucića.

Sve je započelo u Muzeju grada Trogira otvaranjem izložbe dječjih radova na temu “Kako vidim osobe s invaliditetom”, a nakon toga su u Gradskoj loži članovi Udruge TOMS građanima dijelili kolače.

U večernjim satima u Marisa centru, u sklopu razgovora “Život s darovanim teškoćama”, osobe s invaliditetom i one uključene u njihovu svakodnevnicu podijelili su svoje priče, iskustva i razmišljanja. Jelena Baković, Mario Bebek, fra Zvonko Benković i Mario Markovina su  svojim pričama još jednom pokazali što znači, bez obzira na životne okolnosti, uvijek znati tko si, što si i što želiš biti.

Oni su dokaz kako se nije potrebno odreći svoje posebnosti i postati dio sivila i mase, te svojim snažnim duhom i primjerom spomenutu masu svojim bojama neprestano osvješćuju i bude.

I upravo su oni svojom budnošću svakodnevan glasan odjek poruke koju bi svatko od nas trebao živjeti i disati – da nemoguće i neizvedivo ne postoji.

Večer je svojim nastupom upotpunila klapa Stivanja. Za kraj večeri bila je gošća iznenađenja, osamnaestogodišnja Marta koja je također posjetiteljima uputila pozitivnu poruku i podsjetila još jednom kako život može biti lijep.

Cilj ove šestodnevne manifestacije Trogir – grad od kamena i ljubavi je prikupljanje sredstava za nabavu scala mobila, koji bi osobama s invaliditetom olakšao mogućnost kretanja po gradskim lokacijama.

Što su  zabilježili fotografi Dino Čaljkušić i Željko Agnić pogledajte u prilogu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime