Blanka Vlašić nakon oproštaja od sportske karijere: “Osjetila sam da je tijelo umorno”

Blanka Vlašić stala je pred kameru i progovorila o svojoj odluci da se umirovi, veličanstvenoj karijeri i planovima za budućnost


Na dan kada je objavila sportsku mirovinu jedna od najboljih hrvatskih sportašica svih vremena Blanka Vlašić stala je pred kamere Dnevnika Nove TV. S njom je razgovarao reporter Mario Jurič.


Kako je došlo do odluke?

“Odluka nije došla jučer. Dogodila se prošlo ljeto, ali znate kako je to s velikim odlukama. Trebalo mi je jedno vrijeme da se pomirim s tom odlukom. Koronavirus nije odigrao ulogu u mojoj odluci. Osjetila sam da mi je tijelo umorno, da nema pomaka, da je vrijeme za novu stranicu svog života”, otkrila je Blanka Vlašić.

Nije mogla izdvojiti jedan najsvjetliji trenutak u svojoj karijeri, već je ponudila tri.

“Svjetsko prvenstvo 2007. godine i osvajanje prvog svjetskog zlata. Obrana istog zlata 2009. godine i skok od 208 centimetara na Hanžek”.

Priznala je da je žalila za ne osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu, ali nije to vidjela kao neuspjeh.“Skočiti 205 na Olimpijskim igrama i ne osvojiti zlato nije neuspjeh. Bilo mi je žao. Nakon tog Pekinga se dogodila ozljeda koja je sve promijenila.”

Što slijedi sada nakon sportske karijere nije konkretizirala, ali je natuknula.“Moj životni put će ostati uz sport. Bilo bi šteta otići u nekom sasvim drugom smjeru. Mislim da imam dosta toga za ponuditi.”

Cijeli razgovor s Blankom Vlašić pogledajte u video prilogu Nove TV.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
13
Haha
1
Hagić
3
Hmmm
8
Plač
1
Grrr
2
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime