– Koji je bio cilj države da premjesti spomen-ploču s imenima poginulih branitelja iz Jasenovca? Kome smetaju hrvatski branitelji? Nažalost, na vlasti su i dalje protuhrvatski kadrovi i političari, mentalni komunisti, rekao je sisački biskup Vlado Košić na tradicionalnom božićnom primanju sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, piše Večernji list.

Biskup Košić rekao je kako 2017. godinu ne smatra lijepom i ne smatra da će ona će ostaviti trag u prošlosti.

– Nastavila se stagnacija u mnogim područjima, posebno u demografskim obilježjima. Iz ove županije i cijele Hrvatske naša mladost odlazi, posebno ona školovana koji bi trebali razvijati Hrvatsku. Nisu zadovoljni onime što im država nudi, a onda kao odgovor na to država povisi plaće za mizernih 130 kuna, dok je Rumunjska, recimo, svojim liječnicima dala 1.000 eura povišice kako ne bi napuštali zemlju. – rekao je biskup Košić koji ipak ne podržava ni odlazak iz Hrvatske.

– To mi se čini kao dezerterstvo, ako to usporedim s ratnim danima. Tada su ljudi imali također male plaće, ali su ostajali u Hrvatskoj, branili Hrvatsku, a danas kao da je moderno otići iz domovine i hvaliti se iz Irske i Njemačke. – napomenuo je Košić koji je istaknuo i nekoliko izrazito loših stvari koje su se dogodile ove godine.

– Loše su bile afera Agrokor, lažna arbitraža sa Slovenijom i sramotna presuda u Haagu te samoubojstvo generala Praljka. Nije slučajno što je datum presude za to potonje bio baš 29. studeni, datum važan u SFRJ. Moramo čuvati nacionalne interese, pa zar se moramo neprestano klanjati svima koji nešto od nas traže, pa iako to što traže znači i našu propast. – poručio je biskup Vlado Košić istaknuvši na kraju kako i u najtamnijem svijetu postoji svjetlo te kako za Božić ipak mora biti optimizma, piše Večernji list.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0