BIROKRACIJA NI MRTVIMA NE DA MIRA Pokojnicima iz Ministarstva šalju Opomene pred ovrhu

Treći put od njegove smrti na adresu pokojnika stižu računi za korištenje pomorskog dobra i to za brod kojeg je umirovio još za života, a ovog puta je poslana i opomena pred ovrhu

Treći put od njegove smrti u razmaku od 8 i pol godina pokojniku na adresu gdje je nekad živio, dolaze naknade za nedavno korištenje pomorskog dobra i to za brod kojeg je umirovio za svog života! Ovoga puta stigla mu je opomena pred ovrhu, piše Morski.hr.


Već ljuta i bijesna, njegova obitelj ne može razumjeti kako ljudi u državnom aparatu imaju toliki obraz potpisati i poslati čak tri puta nerazuman zahtjev bez prethodne provjere kome i za što uplatnice i opomene šalju.

– Otac je preminuo 2009. godine, a prastari drveni brod koji nije bio niti predmetom ostavinske rasprave, jer se raspao još za ćaćina života, odjednom je zajedno s ćaćom oživio 2011., pa još jednom 2013. i evo danas! Ma platija bi ja milijun kuna da ga još jednom dočekam na rivi, ali otišli su prvo brod, a onda i on – kaže sin.

Foto: Morski.hr

Sin pokojnika je dva puta bio u Lučkoj kapetaniji Šibenik i oba puta su mu obećali to riješiti.

– Ma ja sam mislio da je to riješeno. Najprije treba povećalom tražit nekoga da je na radnom mjestu jer se nitko ne javlja na telefon, a onda kao da ti uslugu rade kad moraju odraditi posao za koje ih svi mi plaćamo iz vlastitog džepa! I onda kad napokon dođeš do nekog u toj Lučkoj kapetaniji, službenik s duvanom u ustima te pita možeš li se sjetit kad je brod registriran da mu olakšaš posao. Najgore od svega je što su mi i ćaću poznavali i znali su da više nema ni broda ni čovika! Nakon što sam ispisao nekakvu izjavu, obećali su mi da je to riješeno. Sudeći po neurednom uredu u koji me primio, jedino što mi pada na pamet je da je oba puta izignorirao i izgubio ili bacio u smeće moju izjavu, jer nisam čuo da je ured zbog silnih cigareta na radnom mjestu izgorio u požaru – pojašnjava ironično sin i završava:

– Zvao sam i Ministarstvo mora prije 5 godina i sad. Rekao sam im ovaj put da mi je ćaća promijenio adresu. Neka mu Opomene pred ovrhu i račune za sve što je u ovoj državi „uživao“ nakon smrti, šalju na adresu Posljednjeg počivališta. Sram bilo sve redom neobzirne i lijene službenike iz svih tolikih nesposobnih državnih institucija, a posebno one koji svoj potpis stavljaju na dokumente, a za njih ne odgovaraju! – kaže sin pokojnika.Odgovor Ministarstva pročitajte OVDJE.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0