Tijekom proteklog vikenda, na južnoj strani DV „Tratinčica“ u Kaštel Kambelovcu, cijelom dužinom vanjskog zida, netko je crnim sprejom ispisao neprikladne poruke i natpise, koje su zastrašujuće tim više i što je na snazi ograničeno kretanje te zabrana boravka na dječijim igralištima i to odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite zbog širenja koronavirusa.

– Obavijestili smo policiju o ovom događaju, poslali smo im dopis o tome što se dogodilo, tako smo evidentirali ovo vandalstvo koji nije prvi put. I prije desetak dana isto tako nam je netko razbio prozor na vrtiću, – kazala je ravnateljica DV Kaštela Ivanka Vučica za portal Grada Kaštela te je u priči istaknula kako rješavanje uništene fasade na vrtiću nije prioritet s obzirom na situaciju te kako joj je žao da se povremeno ovakve stvari događaju.

– Najvjerojatnije su to napravili tinejdžeri, uvijek imate jednu generaciju mladih koja je sklona vandalizmu i kad odrastu to prođe – rekla je Vučica u nadi da se takve stvari neće ponavljati jer ono što im je trenutno najmanje trebalo u ovoj situaciji je narušavanje izgleda vrtića.

Upravo ovaj vrtić tijekom proteklog tjedna odradio je posljednje dežurstvo za djecu čiji roditelji još uvijek rade, a sada su njegova vrata zatvorena zbog prebacivanja dežurstva u DV Maslina u Kaštel Štafiliću.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime