BEZ PCR TESTA NA SKIJANJE: Evo u koje države ipak možete ići na skijanje bez testa

Ovo trebate znati, ako želite uživati u zimskim radostima


Da je vrijeme normalno, ovih dana masovno bi se išlo na skijanje. Ali nije normalno. Ove godine organiziranih skijanja za sada nema, kaže vlasnik putničke agencije Zeatours iz Pule Floris Milohanović. U Italiji, primjerice, skijališta neće započeti s radom najvjerojatnije do 18. siječnja 2021. godine, donosi Glas Istre.


Milohanović ove godine neće organizirati skijanja, te je svjestan da se prijašnje godine sigurno neće ponoviti.

“Neka skijališta u Bosni i Srbiji otvorila su svoja vrata, ali mi tamo nećemo organizirati skijanja. Mi smo prijašnjih godina više išli prema Italiji. Tamo imamo partnere na velikim skijalištima”, kazao je Milohanović.

Trećina godišnjeg poslovanja putničke agencije koju vodi odnosi se na skijašku sezonu. Da nema poticaja Vlade, njegova putnička agencija ne bi opstala. Kod organizacije skijanja također su uključene djelatnosti poput prijevoza, smještaja, servisiranja i najma opreme, skijaških učitelja te mnoge druge.

Nino Stančić Vidrač iz Hrvatske udruge ljubitelja skijanja također neće raditi nikakve planove. Inače, od 2015., od kad je udruga osnovana, imali su ture po poznatim skijalištima.

“Prošle skijaške sezone putovali smo u Francusku, Italiju i Austriju. Na tradicionalnom otvorenju u Katschbergu sudjelovalo je 500 skijaša, u Nassfeldu na petom Hrvatskom ski i snowboard festivalu sudjelovalo je 600 ljudi. Sveukupno s nama je putovalo preko 3.000 skijaša. Ove godine iskreno ne znamo više što predvidjeti, već nam je muka i tuga od svih uspomena i svega što smo propustili prošle sezone, a kamoli tek ove. Nadamo se da će se skijališta otvoriti početkom veljače i s obzirom na količine snijega raditi sve do sredine travnja. Sve je jako teško predvidjeti, pratimo sve naše članove kojih je preko 5.000”, kaže Stančić Vidrač.Dubravko Grgić iz Zbora učitelja i trenera sportova na snijegu Istre kazao nam je da se za sada ništa neće organizirati.

“Baš smo nedavno imali sastanak preko Zooma s članovima. Program postoji, ali počet će se ostvarivati tek kad se ukinu testovi kod ulaska u države u koje želimo ići skijati i samoizolacija po povratku”, kazao nam je Grgić.

Dodaje da je staza u Tarvisiu rezervirana, samo je cilj da se ide natrag bez izolacije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime